Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kotoisat kastikkeet

Teksti:
Yhteishyvän toimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 9.8.2024
|
Muokattu: 9.8.2024
Kaupallinen yhteistyö / Oatly. Kastike ja lisuke kuuluvat arjen ytimeen. Ruokakerman tavoin käytettävän, täysin kasvipohjaisen Oatly iMatin avulla teet herkullisen täyteläiset kastikkeet helposti.

Marry me chicken

Tämän reseptin suuri suosio on helppo ymmärtää. Marry me chicken eli naimakana on kermainen, muun muassa aurinkokuivatulla tomaatilla ja timjamilla maustettu kanakastike. Italialaistyyliset mausteet antavat broilerin fileille reilusti makua. Oatlyn iMat pyöristää voimakkaita makuja, ja kun joukkoon ripotellaan vielä hieman vehnäjauhoja, kastike suurustuu herkullisen paksuksi. Se maistuu niin riisin, perunan kuin pastankin kanssa.

  • 1 pkt (410 g) broilerin fileeleikkeitä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • ¼ tl chilihiutaleita
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 prk (250 ml) Oatly iMat
  • 2 dl kanalientä
  • 1 dl aurinkokuivattua tomaattia kuutioina
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • ½ ruukkua tuoretta basilikaa

    1. Ruskista broilerin fileeleikkeet pannulla ja siirrä sivuun. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
    2. Lisää pannulle aurinkokuivattujen tomaattien öljy, valkosipuli ja mausteet. Paista hetki sekoitellen.
    3. Kaada pannulle Oatly iMat, kanaliemi sekä aurinkokuivatut tomaatit, sekoita.
    4. Ripottele vehnäjauhot kastikkeeseen ja sekoita huolellisesti. Kuumenna kiehuvaksi, nosta fileeleikkeet joukkoon ja kypsennä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Viimeistele tuoreella basilikalla ja tarjoile keitetyn riisin kanssa.

Täyteläinen sienikastike

Parempaa alkusyksyn ruokaa saa etsiä. Sienikastike sopii loistavasti arkeen, sillä se valmistuu alle puolessa tunnissa. Metsäsienet täytyy esikäsitellä sienilajikkeen mukaan. Kastike onnistuu kuitenkin myös herkkusienistä, jos sienionni ei ole lykästänyt. Täyteläisyys saadaan Oatlyn iMat:lla ja sienten umamisuutta korostetaan lorauksella soijakastiketta.

  • 400 g esikäsiteltyjä metsäsieniä (tai herkkusieniä)
  • 1 sipuli
  • 2 rkl öljyä
  • 2 tl soijakastiketta
  • 1 prk (250 ml) Oatly iMat
  • 2 dl kasvislientä
  • 1 rkl vehnäjauhoja
ripaus mustapippuria
  • ½ dl ruohosipulia hienonnettuna

    1. Paloittele sienet. Kuori ja kuutioi sipuli.
    2. Paista sipulia ja sieniä pannulla öljyssä, kunnes sipuli pehmenee ja sienistä poistuu enin neste. Mausta soijakastikkeella.
    3. Kaada pannulle Oatly iMat ja kasvisliemi, sekoita. Ripottele joukkoon vehnäjauhot, sekoita huolellisesti. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia välillä sekoitellen.
    4. Mausta mustapippurilla ja viimeistele kastike hienonnetulla ruohosipulilla. Tarjoa perunoiden kanssa.

Maukas tomaattikastike

Helppoa ja erittäin hyvää. Pasta tomaattikastikkeella on yksinkertaisuudessaan täydellinen arkiruoka. Tähän kastikkeeseen laitetaan sekä tuoreita kirsikkatomaatteja että paseerattua tomaattia. Niiden makua pyöristetään Oatlyn iMat:lla ja mausteilla. Kermainen tomaattikastike valmistuu vartissa, ja samalla ehdit keittää pastan kypsäksi.

  • 2 salottisipulia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 prk (250 ml) Oatly iMat
  • ½ prk (250 ml) paseerattua tomaattia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl balsamiviinietikkaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • ½ ruukku basilikaa

    1. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulin kynsi. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit.
    2. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä 5 minuuttia, lisää kirsikkatomaatit ja jatka paistamista muutama minuutti.
    3. Kaada pannulle Oatly iMat ja paseerattu tomaatti, lisää mausteet ja balsamiviinietikka, sekoita. Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria.
    4. Tarjoa keitetyn penne- tai fusillipastan joukkoon sekoitettuna. Viimeistele hienonnetulla basilikalla.