Kruunaa joulupöytäsi kasvipohjaisilla resepteillä! | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Planti joulu pääkuva

Kruunaa joulupöytäsi kasvipohjaisilla resepteillä!

Teksti:
Planti
Kuvat:
Planti
Julkaistu: 16.11.2020
Muokattu: 16.11.2020
Joulun alla moni kotitonttu mietiskelee, mitä uutta joulupöytään toisi tänä vuonna. Kaikkien tonttuilijoiden onneksi tähän pulmaan on kuitenkin helppo ratkaisu, sillä Plantin kotimaisilla tuotteilla teet kasvipohjaisista resepteistä joulupöydän kirkkaimmat tähdet. Kaupallinen yhteistyö / Planti

Näin teet kasvipohjaisista herkuista joulupöytäsi tähtiä

Mitäs tuumaisit, jos kasvipohjaiset jouluherkut valmistuisivat yhtä helposti kuin perinteiset puurot ja laatikot? Kun nappaat nämä pyhien parhaat reseptit juhlapöytääsi, täytät vatsasi joulun taialla vaivatta ja herkullisesti.

Mikä parasta, näillä herkuilla annat joululahjan myös maailmalle – Plantin nimittäin omistaa Kavli-säätiö, jonka kautta yrityksen voitot jaetaan humanitaaristen projektien, tutkimuksen ja kulttuurin hyväksi. Nauti siis joulusi jokaisesta suupalasta ja ota testiin alla olevat reseptit.

Unelmien uuniriisipuuro kaneliluumuilla

neljälle

Uuniriisipuuro:

0,75 l Planti Kaurajuoma Maustamatonta

1,5 dl puuroriisiä

vaniljatanko

0,5–1 tl suolaa

margariinia voiteluun

  1. Lämmitä uuni 160 °C asteeseen.
  2. Voitele 1,5–2 litran uunivuoka margariinilla.
  3. Halkaise vaniljatanko veitsellä ja kaavi siemenet pikkulusikan kärjellä.
  4. Sekoita vuoassa kaurajuoma, puuroriisi ja vaniljatangon siemenet. Laita myös vaniljatanko joukkoon.
  5. Kypsennä uuniriisipuuroa uunin alatasolla 1,5 tuntia. Sekoita puuroa kypsennyksen puolivälissä.

Kaneliluumut:

6 tuoretta luumua

1 rkl margariinia

1 rkl ruokosokeria

0,5 tl kanelia

  1. Halkaise luumut ja poista kivet.
  2. Kuumenna pannulla margariini, sokeri ja kaneli.
  3. Paista luumuja kuumalla pannulla molemmin puolin noin 5 minuuttia.
  4. Nauti kuuman uuniriisipuuron kaverina!

Vinkki! Kaneliluumut maistuvat parhaalta pikkuisen lämpiminä. Kun valmistat luumut puuron kypsennyksen loppupuolella, nautit uunituoreesta puurosta vastapaistetuilla kaneliluumuilla.

Raikas kastike joulupöydän kalalle

1 prk (2 dl) Planti Cooking Fraiche Natural Luomua

0,5 pieni punasipuli

0,5 luomusitruunan mehu

1 luomusitruunan raastettu kuori

1 tl hunajaa

2 rkl pieniä kapriksia

nippu tuoretta tilliä

mustapippuria

suolaa

  1. Hienonna puolikas punasipuli.
  2. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.
  3. Hienonna tilli.
  4. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa ja sekoita tasaiseksi.
  5. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa vähintään tunti.

Palvottavan hyvä pavlovakranssi

Marenkipohja:

4 huoneenlämpöistä valkuaista

2,5 dl sokeria

1 tl hienoa espresso-pikakahvijauhetta

2 tl maissitärkkelysjauhoja

1 tl omenaviinietikkaa

Kanelikauravaahto:

1 prk (200 ml) Planti Kauravispiä

1 tl kanelia

1 tl vaniljasokeria

Koristeluun:

muutama valmis pipari

kinuskikastiketta

sokerissa kieriteltyjä karpaloita

tuoretta rosmariinia

  1. Lämmitä uuni 125 °C asteeseen.
  2. Varmista, että kaikki välineet ovat puhtaita ja kuivia.

  3. Erottele huolellisesti huoneenlämpöiset valkuaiset keltuaisista.
  4. Vatkaa valkuaiset höttöiseksi vaahdoksi.
  5. Lisää ensin vähän kerrallaan puolet sokerista.
  6. Sekoita loppu sokeri, pikakahvijauhe ja maissitärkkelysjauhot keskenään. Vatkaa seos valkuaisten joukkoon.
  7. Jatka vatkaamista noin 5 minuuttia, kunnes vaahto on jämäkkää ja kiiltävää.
  8. Lisää omenaviinietikka ja vatkaa vielä muutama minuutti.

  9. Aseta pellille leivinpaperi ja piirrä siihen suuren kulhon avulla ympyrä.
  10. Pursota ympyrän muotoon marenkeja niin, että ne ovat kiinni toisissaan.
  11. Jätä marenkien keskelle pienet syvennykset kanelikauravaahdolle.
  12. Jos marenkimassaa jää yli, pursota lopusta pieniä koristemarenkeja.
  13. Paista marenkikranssia uunin alatasolla noin 1,5 tuntia.
  14. Anna valmiin marengin jäähtyä.

  15. Valmista kanelikauravaahto juuri ennen tarjoilua.
  16. Vatkaa jääkaappikylmä Planti Kauravispi vaahdoksi. Mausta kanelilla ja vaniljasokerilla.
  17. Pursota tai lusikoi valmis vaahto marenkikranssin koloihin.
  18. Kierittele karpalot hienossa sokerissa ja murusta piparit pieneksi.
  19. Koristele kranssi sokerikarpaloilla, kinuskikastikkeella, piparimuruilla ja tuoreen rosmariinin oksilla.

Vinkki! Jos lempeä kahvin maku ei ole mieleesi, voit aivan hyvin jättää espresson pois ja maustaa marengin vaikkapa kanelilla tai piparkakkumausteella.

Lisää aiheesta