Marenkipohja:
4 huoneenlämpöistä valkuaista
2,5 dl sokeria
1 tl hienoa espresso-pikakahvijauhetta
2 tl maissitärkkelysjauhoja
1 tl omenaviinietikkaa
Kanelikauravaahto:
1 prk (200 ml) Planti Kauravispiä
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
muutama valmis pipari
kinuskikastiketta
sokerissa kieriteltyjä karpaloita
tuoretta rosmariinia
Lämmitä uuni 125 °C asteeseen.
Varmista, että kaikki välineet ovat puhtaita ja kuivia.
Erottele huolellisesti huoneenlämpöiset valkuaiset keltuaisista.
Vatkaa valkuaiset höttöiseksi vaahdoksi.
Lisää ensin vähän kerrallaan puolet sokerista.
Sekoita loppu sokeri, pikakahvijauhe ja maissitärkkelysjauhot keskenään. Vatkaa seos valkuaisten joukkoon.
Jatka vatkaamista noin 5 minuuttia, kunnes vaahto on jämäkkää ja kiiltävää.
Lisää omenaviinietikka ja vatkaa vielä muutama minuutti.
Aseta pellille leivinpaperi ja piirrä siihen suuren kulhon avulla ympyrä.
Pursota ympyrän muotoon marenkeja niin, että ne ovat kiinni toisissaan.
Jätä marenkien keskelle pienet syvennykset kanelikauravaahdolle.
Jos marenkimassaa jää yli, pursota lopusta pieniä koristemarenkeja.
Paista marenkikranssia uunin alatasolla noin 1,5 tuntia.
Anna valmiin marengin jäähtyä.
Valmista kanelikauravaahto juuri ennen tarjoilua.
Vatkaa jääkaappikylmä Planti Kauravispi vaahdoksi. Mausta kanelilla ja vaniljasokerilla.
Pursota tai lusikoi valmis vaahto marenkikranssin koloihin.
Kierittele karpalot hienossa sokerissa ja murusta piparit pieneksi.
Koristele kranssi sokerikarpaloilla, kinuskikastikkeella, piparimuruilla ja tuoreen rosmariinin oksilla.
Vinkki! Jos lempeä kahvin maku ei ole mieleesi, voit aivan hyvin jättää espresson pois ja maustaa marengin vaikkapa kanelilla tai piparkakkumausteella.