Kuha on kalojen kärkiherkkua – vinkit ja reseptit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kuha on kalojen kärkiherkkua – vinkit ja reseptit

Kuhaa mannerheimin tapaan

Ahvenen isoserkku ja haukea muistuttava kuha maistuu yksinkertaisimmillaan pannulla paistettuina fileinä, mutta sopii myös niin klassiseen Kuha Walewskaan kuin trendikkäisiin bowl-annoksiinkin.

Jaa Somessa
Teksti
Marita Joutjärvi
Kuvat
Panu Pälviä

Kuha on makean veden kala, joka viihtyy myös rannikoiden murtovesissä. Ympäristönsä suhteen vaatelias kuha suosii sameita ja lämpimiä vesiä. Kuhaa pyydetään lähes ympärivuotisesti.

Kokkaa kuhaa

Kuhan liha on valkoista, kiinteää, keskirasvaista ja fileoituna lähes ruodotonta.

Valmista kuha helposti pöytään: paista tai pariloi kuhafileet sellaisenaan tai leivitettyinä. Kietaise kuhafileet rulliksi maustettuina tai täytettyinä, kypsennä uunissa ja tarjoa kastikkeen kanssa.

Tee juhlava kuhaterriini tai kermainen kuhakeitto. Kuharuokien klassikko on Kuha Walewska sitruunaisella kastikkeella ja katkaravuilla peiteltynä, perunasosepursotuksin kuorrutettuna. Kuha on hyvää myös aasialaismausteisissa ruoissa ja trendikkäissä bowl-annoksissa.

Vinkki! Kala on hyvä, lihan veroinen valkuaisen lähde: 100 grammassa on 18–20 g proteiinia.

Kuhan käsittely

Lue lisää ja katso kuhareseptit

Julkaistu: 10.1.2020
Muokattu: 7.2.2020
Jaa Somessa