Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pansuola natiivi pääkuva

Kuinka hyvin tunnet keittiön klassikon? 5 yllättävää faktaa Pansuolasta

Teksti:
Pansuola
Kuvat:
Pansuola
Julkaistu: 9.6.2021
Muokattu: 9.6.2021
Suola sopii monenlaisiin ruokiin makua korostamaan, mutta määrän kanssa on syytä olla tarkkana. Vaihda tavallinen suola Pansuolaan: vähennät helposti haitallisen natriumin määrää – hyvästä mausta tinkimättä. Lue miksi Pansuola on parempi valinta maustamiseen. Kaupallinen yhteistyö / Pansuola

#1: Se terveellisempi suola

Tavallinen ruokasuola on lähes kokonaan natriumkloridia. Se sisältää huiman määrän natriumia, jonka liiallinen käyttö on tutkitusti yhteydessä monenlaisiin terveysongelmiin, kuten kohonneeseen verenpaineeseen, osteoporoosiin sekä aivoterveyden häiriöihin.

Pansuolassa natriumkloridia on selvästi vähemmän: vain 57 %. Lisäksi Pansuola sisältää runsaasti terveellisiä mineraaleja, kuten kaliumia, jotka suojaavat sydän- ja verenkiertoelimistöä sekä auttavat verenpaineen pysymistä normaalina. Pansuolan sisältämä jodi taas on elintärkeää mm. kilpirauhasen toiminnalle. Pansuolan käyttäjä saa siis saman herkullisen maun pienemmillä terveyshaitoilla.

#2: Hyvä maku ilman turvotusta

Suolan sisältämä natrium sitoo kehoon nestettä ja aiheuttaa turvotusta sekä painonnousua. Siksi suolaisen ruoan syöminen saa olon usein tuntumaan pöhöttyneeltä. Alhaisempi natriumin saanti vähentää nesteen kertymistä elimistöön ja siten myös turvotusta.

#3: Sama herkullinen suolaisuus

Vaikka Pansuolan koostumus on erilainen kuin tavanomaisella suolalla, maistuu se silti lähes samalta kuin tavallinen ruokasuola. Pansuolan sisältämä lysiini voimistaa suolaista makua sekä poistaa mineraalisuolalle ominaisen pistävän maun. Ruoan maussa eroa ei siis huomaa. Muistathan, että Pansuola on tavallista suolaa kevyempää: halutessasi voit annostella sitä hieman tavanomaista suolaa enemmän, jos haluat ruokaan suolaista makua.

#4: Kotimainen tutkittu laatutuote

Aina ei tarvitse mennä kauas hyvän perässä. Pansuola on Suomessa kehitetty ja edelleen Suomessa valmistettava laatumauste. Merkiksi kotimaisuudesta sille on myönnetty Avainlippu.

Pansuolan lukuisten hyvien ominaisuuksien taustalla on vuosikymmenten tutkimustyö meillä ja maailmalla, ja myös Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee mineraalisuolan käyttöä.

#5: Uutta: lisää makua yrteistä

Keittiön perusmausteena suola täydentää ruoan kuin ruoan, mutta vähintään yhtä monikäyttöisiä ovat yrtit. Basilika, timjami, rosmariini, persilja, oregano ja laakerinlehti ovat suolan tavoin maustamisen perusaineita.

Uutuustuote Pansuola Yrtti on entistäkin maukkaampi mauste niin lihalle, kalalle, kanalle kuin kasvisruoalle – ja se sisältää samat erinomaiset Pansuolan terveysominaisuudet. Pansuola Yrtti sopii mainiosti esimerkiksi kesän grilliherkkujen maustamiseen tai paahdettuihin uunijuureksiin makua tuomaan – testaa vaikka tämä Satokausikalenterin resepti.

BBQ-porkkanahodarit ja uunissa paahdetut varhaisperunat

Porkkanat

  • 3 suht ohutta porkkanaa

  • 0,5 dl bbq-kastiketta

  • 2 tl Pansuolan Mineraalisuolaa

  • vettä keittämiseen

  • rypsiöljyä paistamiseen

Varhaiskaali Slaw -salaatti

  • 0,5 varhaiskaali

  • 0,5 puska tuoretta korianteria

  • 1 dl majoneesia

  • 0,5 tl Pansuola Yrtti -suolaa

Pikkelikasvikset

  • 1 raparperin varsi

  • 1 avomaakurkku

  • 0,5 dl väkiviinaetikkaa

  • 1 dl sokeria

  • 1,5 dl vettä

  • 1 tl Pansuola Yrtti -suolaa

  • 5 maustepippuria

  • 2 tähtianista

  • 0,5 tl kuivattua chiliä

Perunat

  • 600 g pieniä varhaisperunoita

  • 0,5 dl oliiviöljyä

  • 2 tl Pansuola Yrtti -suolaa

Lisäksi

  • 6 hodarisämpylää

  • tuoretta korianteria

Pikkelikasvikset:

  1. Pilko raparperi suupalan kokoisiksi tikuiksi ja viipaloi kurkku ohuiksi viipaleiksi.

  2. Kiehauta etikka, sokeri, vesi ja mausteet kattilassa.

  3. Ota kiehautettu pikkeliliemi pois hellalta ja lisää raparperi sekä kurkku maustumaan.

  4. Anna kasvisten maustua liemessä (huoneenlämmössä) 1 h.

Perunat:

  1. Laita kiertoilmauuni lämpenemään 190° C asteeseen.

  2. Pese varhaisperunat hyvin ja halkaise ne puoliksi.

  3. Laita perunat leivinpaperoidulle uunipellille. Pirskottele päälle öljy ja yrttisuola.

  4. Paista perunoita uunissa noin 15 min, kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.

Varhaiskaali Slaw -salaatti:

  1. Pilko varhaiskaali ja korianteri ohuiksi suikaleiksi.

  2. Laita kaalisuikaleet isoon kulhoon. Lisää majoneesi, korianteri ja yrttisuola.

  3. Sekoita hyvin ja laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Porkkanat:

  1. Pese porkkanat, halkaise pituussuunnassa ja laita kattilaan.

  2. Lisää vettä kattilaan sen verran, että porkkanat peittyvät. Lisää mineraalisuola.

  3. Keitä porkkanat melkein kypsiksi (reilu 5 min).

  4. Ota keitetyt porkkanat pois vedestä ja anna niiden hetki kuivahtaa leikkuulaudalla.

  5. Paista keitettyjä porkkanoita paistinpannulla, kunnes ne saavat kauniin paistopinnan.

  6. Sivele paiston aikana porkkanoiden pintaan molemmille puolille bbq-kastiketta.

  7. Halkaise valmiit porkkanat pituussuunnassa kahtia.

Täyttö:

  1. Täytä hodarisämpylä slaw-salaatilla ja yhdellä porkkanan puolikkaalla.

  2. Laita päälle pikkelikasviksia ja koristele tuoreella korianterilla.

  3. Tarjoile lämpimien perunoiden kaverina ja nauti!

Lisää aiheesta