Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lauri Tähkän joulupöydässä sushia ja pizzaa: ”Perinteettömyys on kivaa joulussa”

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Risto Laine
Julkaistu: 15.11.2019
|
Muokattu: 31.8.2020
Laulaja Lauri Tähkä paljasti Vain elämää -erikoisjaksoissa viettävänsä nykyään hieman perinteistä poikkeavaa joulua. Artistin juhlapöydässä voi hyvin olla tarjolla vaikkapa sushia tai pizzaa.

Vain elämää -ohjelman ensimmäisessä joulujaksossa juhlakauden artistit pääsivät maistelemaan Yhteishyvän resepteillä valmistettuja pikkujouluihin sopivia herkkuja. Tähtien laseissa helmeili pirskahteleva glögiskumppa ja tarjolle asetettiin herkkuja täyteen ahdettu lauta eli tunkutarjotin.

Katsojien kuultavaksi tuotiin niin uusia jouluhittejä kuin upeita versioita rakkaimmista joululauluista. Esitysten lomassa juhlakauden artistit muistelivat lapsuutensa jouluja ja valottivat myös omia jouluperinteitään. Lauri Tähkä paljasti jaksossa viettävänsä joulua nykyään hieman eri tavalla kuin hänen lapsuudenkodissaan oli tapana.

”Isällä oli aina aika tiukka, kuinka se protokolla menee jouluaattona. Meillä oli kotona Pohjanmaalla aamusauna ja kaikkien piti hiljentyä joulurauhan julistukseen. Sen jälkeen oli glögiä terästettynä tietyistä kupeista. Vaikka oli alaikäinen, niin sai vähän maistaa terästettyä glögiä”, Tähkä kertasi.

Ei tarvitse tehdä sataa eri sorttia ruokaa.

Laulaja kertoi panostavansa nykyään jouluna ennen kaikkea hyvään ruokaan ja juomaan. Miehen mielestä jouluaaton ja siihen liittyvät valmistelut voi kuitenkin ottaa myös vähän rennommin.

”Nykyään meillä on tyttöjen kanssa vähän erilainen joulunviettotapa. Ei tarvitse tehdä sataa eri sorttia ruokaa ja olla aivan läkähdyksissä pitojen laittamisesta, vaan tarjolla voi olla vaikka sushia tai pizzaa. Se perinteettömyys on myös aika kivaa joulussa”, Tähkä totesi.

Antti Tuisku komppasi artistikaveriaan siinä, että jouluna voi hyvin ottaa höllemmin, mutta jouluruoasta laulaja ei itse olisi valmis tinkimään.

”Jos mulle tulisi jouluaattona pizzaa, niin mulla tulisi varmasti itku”, Tuisku huokaisi syvään.

Useampi juhlakauden artisteista myönsi myös olevansa yleensä viime tingassa liikkeellä jouluvalmisteluiden suhteen.

”Aloitan joulun aatonaattona ihan hirveällä raivolla ja kauhealla stressillä”, Maija Vilkkumaa nauroi.

”Mä olen se, joka on jouluaattona vielä kaupoissa. En haluaisi olla se tyyppi, mutta aina mä oon. Olen kyllä vannonut, että tänä jouluna mä en olisi se tyyppi”, Erin jatkoi.

Olen sitten Prismassa etsimässä kummilapsille lahjaa samana päivänä.

VilleGallekin tunnusti olevansa usein mattimyöhäinen, mitä jouluvalmisteluihin tulee.

”Jotenkin sitä on aina ollut tien päällä ja tunnistan itsestäni sen, että olen sitten siellä Prismassa etsimässä kummilapsille ja muille lahjaa samana päivänä.”

”Mutta nyt olen ostanut uuden kodin ja olen odottanut, että saisin kutsua perheeni kerrankin sinne ja ottaa rennosti.”, räppäri jatkoi.

Vain elämää perjantaisin Nelosella ja Ruudussa. Jokaisen illan reseptit löydät jakson alkaessa osoitteessa yhteishyva.fi/vainelamaa

Lisää aiheesta