Maaliskuussa on aika syödä mandariineja ja päärynöitä sekä maustaa tuoreella kurkumalla – lue lisää satokauden parhaista kasviksista | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Helppo härkäpata

Maaliskuussa on aika syödä mandariineja ja päärynöitä sekä maustaa tuoreella kurkumalla – lue lisää satokauden parhaista kasviksista

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 1.3.2019
Muokattu: 15.1.2021
Kokeile tuoretta kurkumaa. Vielä ehdit nauttia myös sitruskaudesta: syö mandariineja, veriappelsiineja ja hunajapomeloja. Maista myös päärynöitä ja parsakaalia. Poimi sesongin reseptit!

Kurkuma

Käytä voimakkaan makuista kurkumaa inkiväärin tavoin, mutta annostele maltilla. Kokeile lisätä muusin, uunijuuresten, patojen ja kastikkeiden joukkoon raastettuna tai veitsellä hienonnettuna.

Päärynä

Tiesitkö, että päärynöitä on olemassa yli 7 000 lajiketta? Tässä yksi niistä! Xenia on rouskuvan rapea ja kypsänäkin rakenteeltaan kova päärynä. Maku on yhtä mehukas ja raikas kuin pehmeimmissä päärynöissä.

Mandariini

Lähes siemenettömät Nadorcott-mandariinit viimeistelevät pikkusitrusten sesongin. Aromikkaan, ohutkuorisen hedelmän maku kehittyy poimimisen jälkeen, joten ne ovat parhaimmillaan vasta kotiin tuotuna. Neljästä mandariinista saat päivän C-vitamiinit – näppärä nautinto!

Veriappelsiini

Veriappelsiinin sesonkia odottaa jokainen ruoan ystävä tähtikokista kotikokkiin. Veriappelsiinissa maku ja terveys yhdistyy: siinä on eniten C-vitamiinia kaikista sitruksista. Päivän C-vitamiinit saat jo yhdestä veriappelsiinista.

Hunajapomelo

Hunajapomelot ovat sitrussuvun suurimpia jäseniä. Paksukuorisen pomelon kuorit helposti leikkaamalla ensin pois hatun ja lohkomalla kuoren sitten veitsellä aivan kuin kuorisit appelsiinia. Leikkaa pois myös kitkerä valkoinen osa. Irrota lopuksi käsin hedelmälohkojen kalvot.

Parsakaali

Kauniin vihreä parsakaali on superruokaa varresta nuppuihin. A- ja C-vitamiinien lisäksi se sisältää kivennäisaineita ja proteiinia. Parsakaali on parasta rapeana, joten rouskuttele sitä raakana ja paahda tai keitä vain kevyesti. Kuori ja paloittele myös varsi ruokaan.

Katso lisää reseptejä ja vinkkejä satokauden parhaista kasviksista