Maistuva pesti | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Maistuva pesti

Maistuva pesti

Henriikka Mattila, tuoteasiantuntija, S-kokeilukeittiö

S-kokeilukeittiön tuoteasiantuntijan intohimo on ruoka.

Jaa Somessa
Teksti
Enna Koivunen
Kuvat
SOK

"Ruoan on oltava hyvänmakuista, ei vain välttämätöntä polttoainetta. Ruoka on aina ollut intohimoni, joten oli luontevaa opiskella kotitalousopettajaksi. Opintojeni lomassa oli innostavaa päästä kokeilemaan kokeilukeittiötyötä ja ruoan aistinvaraista arviointia. Reilu vuosi sitten minut valittiin tuoteasiantuntijaksi S-kokeilukeittiöön.

Tuotearvioinneissa eli niin sanotuissa maistoissa on aina mukana kolmesta kuuteen henkilöä, jotka tekevät töitä kyseisen tuoteryhmän kanssa. Olen ruoan ja ruoanvalmistuksen asiantuntija ja laadin maistojen tuloksista laatuarvioita valikoimapäätösten sekä tuotekehityksen tueksi. Laadin myös käyttö- ja ruokaohjeita S-ryhmän omien merkkien tuotteisiin. Ohjeiden tulee toimia erityisesti suomalaisissa kotikeittiöissä.

On hienoa vaikuttaa siihen, että kauppojen hyllyissä on laadukkaita elintarvikkeita. Tuotteiden kirjo on valtava, mikä tekee oman tuotetuntemukseni kehittämisestä haastavaa. Hiljalleen karttuvan kokemuksen lisäksi tehtävässä auttaa se, että olen innokas ruokaharrastaja myös vapaa-ajalla. Hyviksi toteamiani ruoanlaittovinkkejä pääsen jakamaan Maun ehdoilla -blogissa, jota kirjoitamme yhdessä toisen kokeilukeittiöläisen kanssa."

Lue Maun ehdoilla -blogia.

_Juttusarjassa kerrotaan S-ryhmän ja bonusyhteistyökumppaneiden 
ammattilaisten tarinoita._

Julkaistu: 24.3.2015
Muokattu: 15.5.2019
Jaa Somessa