Mehukkaat appelsiinit ja muut helmikuun herkut – tietoa kauden kasviksista | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Appelsiinit

Mehukkaat appelsiinit ja muut helmikuun herkut – tietoa kauden kasviksista

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 29.1.2018
Muokattu: 31.8.2020
Nyt kannattaa popsia mehukkaita appelsiineja, paahtaa makeaa bataattia ja maistaa eksoottista mangoa tai pitaijaa. Tutustu satokauden kasviksiin ja niiden käyttövinkkeihin!

Appelsiini

Navel- ja navelina-appelsiinipuut tuottavat siemenettömiä hedelmiä. Lajikkeissa on ohut kuori, joka on helposti kuorittava. Hedelmä on makea, mehukas ja aromikas. Kumpikin appelsiini kuuluu napa appelsiineihin eli appelsiinin sisällä on toisen appelsiinin aihio – ”napa”.

Veriappelsiini

Veriappelsiinin sesonkia odottaa jokainen ruoan ystävä tähtikokista kotikokkiin. Veriappelsiinissa maku ja terveys yhdistyy: siinä on eniten C-vitamiinia kaikista sitruksista. Päivän C-vitamiinit saat jo yhdestä veriappelsiinista.

Bataatti

Bataatti sopii monenlaiseen ruoanvalmistukseen perunan tapaan. Etenkin suuret mukulat sisältävät runsaasti tärkkelystä, joten se on oiva herkku sosekeittoon. Bataatti säilyy parhaiten jääkaapin vihanneslokerossa.

Pitaija

Eksoottisen kaunis pitaija tunnetaan myös nimillä pitahaya ja lohikäärmehedelmä. Veistoksellisen ulkokuoren sisältä löytyy melonia muistuttava valkoinen hedelmäliha, jonka voi syödä sellaisenaan lusikalla.

Mango

Anna mangolle, Intian kansallishedelmälle, aikaa huoneenlämmössä, niin se palkitsee sinut monimuotoisella aromilla ja makeudella. Kokeile mangoa sellaisenaan tai sekoita kansainvälisten keittiöiden klassikoihin.

Lisää aiheesta