Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vihreä mangosmoothie

Mehukkaat veriappelsiinit, makoisat mangot ja muut helmikuun herkut – näin käytät kauden kasviksia

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 29.1.2018
Muokattu: 4.2.2021
Nyt kannattaa popsia odotettuja veriappelsiineja, maistaa eksoottista mangoa ja kokeilla uutuutena ruokabanaania. Tutustu satokauden kasviksiin ja niiden käyttövinkkeihin!

Veriappelsiini

Veriappelsiinin sesonkia odottaa jokainen ruoan ystävä tähtikokista kotikokkiin. Veriappelsiinissa maku ja terveys yhdistyy: siinä on eniten C-vitamiinia kaikista sitruksista. Päivän C-vitamiinit saat jo yhdestä veriappelsiinista.

Mango

Anna mangolle, Intian kansallishedelmälle, aikaa huoneenlämmössä, niin se palkitsee sinut monimuotoisella aromilla ja makeudella. Kokeile mangoa sellaisenaan tai sekoita kansainvälisten keittiöiden klassikoihin.

Verigreippi

Verigreipit ovat greippilajikkeita, joiden hedelmäliha on punainen. Verigreippi tunnetaan aamiaishedelmänä, ja se on hyvä vaihtoehto erilaisissa salaateissa lempeän ja raikkaan makunsa ansiosta.

Hunajapomelo

Hunajapomelot ovat sitrussuvun suurimpia jäseniä. Paksukuorisen pomelon kuorit helposti leikkaamalla ensin pois hatun ja lohkomalla kuoren sitten veitsellä aivan kuin kuorisit appelsiinia. Leikkaa pois myös kitkerä valkoinen osa. Irrota lopuksi käsin hedelmälohkojen kalvot.

Ruokabanaani

Keitto- eli ruokabanaania voi käyttää monipuolisesti ruoanlaittoon. Se kypsennetään aina ennen syömistä. Vihreä banaani on kiinteä ja sopii keitettäväksi tai paistettavaksi perunan tapaan. Keltainen banaani on hiukan kypsempi ja parhaimmillaan ruoissa, joissa kaivataan enemmän makeutta ja pehmeyttä. Sen voi myös grillata. Kuorestaan musta banaani on täysin kypsä ja makea, ja se sopii parhaiten jälkiruokiin.

Russet-peruna

Russet on iso, jauhoinen ja karkeakuorinen uuniperunalajike. Siinä on tunnistettava, melko voimakas ja hieman pähkinäinen perunan maku. Lajikkeelle ominainen tasainen paistolaatu ja sopiva jauhoisuus takaa kauniisti ruskeiksi ja herkullisiksi paahtuvat perunat uunissa. Russet on myös yksi Euroopan suosituimmista ranskanperunoiden valmistukseen käytettävistä perunoista.

Katso kaikki satokausireseptit

Lisää aiheesta