Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mmm…Marabou tukee naisia Cocoa Life -vastuullisuusohjelman avulla

Teksti:
Marabou
Kuvat:
Marabou
Julkaistu: 13.2.2023
|
Muokattu: 14.2.2023
Mitä ajattelet, jos ajattelet vastuullisemmin tuotettua kaakaota? Varmastikin suklaata, mutta mitä muuta? Ehkä mieleesi nousee kestävä maanviljely, jossa viljelijöitä koulutetaan uusimmista maanviljelytekniikoista, jotta he saavat kohtuullisen palkan. Tai paremmin voiva ilmasto, joka kiittää kaakaoviljelmien ja ympäröivien sademetsien suojelusta. Maraboun omistavan Mondelêz Internationalin Cocoa Life -vastuullisuusohjelmassa on kyse kaikista näistä ja paljon muusta. Kaupallinen yhteistyö / Marabou

Vastuullisemmin tuotettu kaakao parantaa naisten asemaa

Mondelêz Internationalin Cocoa Life -ohjelman visiona on kaakaonviljely kestävämmällä tavalla. Ohjelman tavoitteena on parantaa työoloja ja toimeentuloa kaikkien kaakaonviljelijöiden, heidän perheidensä ja paikallisyhteisöjen osalta, sekä varmistaa korkealaatuisten kaakaopapujen saatavuus pitkällä aikavälillä.

Tärkeä osa Cocoa Life -ohjelmaa on naisviljelijöiden tukeminen ja aseman parantaminen paikallisyhteisöjen keskuudessa. Naiset ovat olennainen osa kaakaonviljely-yhteisöjä, joten naisten hyvinvointi lisää kaikkien hyvinvointia. Muutama asia, joiden eteen Cocoa Life -ohjelma tekee töitä:

Pyrkii helpottamaan naisviljelijöiden pääsyä koulutuksen piiriin. Tämä antaa heille osaamista ja itsevarmuutta menestyä työssään, ja parantaa heidän taloudellista tilannettaan. Auttaa naisia saamaan äänensä kuuluville kannustamalla heitä näkyviin rooleihin osana yhteisöjään. Auttaa naisia saavuttamaan viljelemiensä maiden omistajuuden tarjoamalla heille muun muassa yrittäjyyskoulutusta.

”Osallistuminen järjestön toimintaan on mullistanut elämäni”

Länsi-Afrikassa, tarkemmin Norsunluurannikolla, kaakaonviljelijä ja Gnandi Community Development Committee -järjestön jäsen ja kassanhoitaja Cyrille N’Guessan kertoo liittyneensä järjestöön luodakseen muutosta yhteisössään. Cyrille on äiti viidelle tyttärelle. Näin hän kertoo kokemuksistaan osana järjestöä:

”Osana Cocoa Life -ohjelmaa olen saanut koulutusta eri aiheista, kuten maanviljelyksestä ja yhteisön kehittämisestä. Opit avasivat silmäni ja muuttivat täysin näkökulmani. Koulutus opetti minulle myös säästämisen, budjetoinnin ja suunnittelun merkityksen.

Ruoasta on täällä pulaa kuivan kauden aikana, joka oli viimeksi hälyttävä. Perheeni selvisi säästöjeni avulla, minkä lisäksi pystyin maksamaan myös tyttärieni koulumaksut. Tavoitteeni on, että tyttäreni voivat käydä koulunsa loppuun.

Olen hyödyntänyt talousosaamistani myös järjestön hyväksi ja olen ylpeä työstäni sen kassanhoitajana. Olen vastuussa esimerkiksi budjetoinnista ja varainkeruusta. Järjestössä toimiminen on antanut minulle – ja muille – itsevarmuutta olla tasa-arvoinen osa yhteisöämme. Osallistuminen järjestön toimintaan on mullistanut elämäni.”

Cocoa Life -vastuullisuusohjelma on ollut aktiivinen jo yli 10 vuotta, ja sen ansiosta esimerkiksi kaikki Maraboun suklaa tuotetaan Cocoa Life -ohjelman kautta vastuullisemmasta kaakaosta. Maitosuklaa on suomalaisten ehdoton suosikki, mutta mikä seuraavista on sinun lempparisi?

Marabou Mjölkchoklad Marabou Daim Marabou Mintkrokant Marabou Schweizernöt Marabou Apelsinkrokant

Lisää aiheesta