Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Näillä resepteillä taltutat makeanhimon täysin ilman lisättyä sokeria

Teksti:
SteviaSweet
Kuvat:
SteviaSweet
Julkaistu: 27.2.2023
|
Muokattu: 27.2.2023
Kaupallinen yhteistyö / SteviaSweet. Makeanhimoa vastaan ei tarvitse taistella jatkuvasti, sillä pieni herkuttelu silloin tällöin pitää mielen virkeänä ja hymyn leveänä. Onneksi herkkujen leivonta onnistuu myös täysin sokerittomasti – kurkkaa neljä parasta reseptiä alta.

Herkuttelu on osa kokonaisvaltaista hyvinvointia

Monilla meistä on hassu tapa himoita makeaa juuri silloin, kun olemme luvanneet itsellemme vältellä sokeria. Valkoisen sokerin välttelyyn voi olla monia syitä aina hampaiden terveydestä hyvinvoinnin tavoitteluun, mutta elämän ilman lisättyä sokeria ei pidä olla tylsää ja mautonta.

Herkuttelu on osa hyvinvointia, sillä etenkin yhdessä nautitut herkut nostavat helposti hymyn huulille. Jos siis suosit sokeritonta, älä silti heitä mustalle listalle kaikkia herkkuja. Leivonta ja makeat nautinnot onnistuvat nimittäin myös sokeritta ja vaikka vähähiilarisella ruokavaliolla.

Korvaa perinteinen sokeri SteviaSweetin tuotteilla eli tomusokeria muistuttavalla jauheella, kidesokerin tapaisella Crystalilla sekä nesteellä tai tableteilla, jotka ovat mausta tinkimättä sokeria hellempiä hampaille eivätkä vaikuta verensokeri- tai insuliinitasoon.

Valkoinen sokeri on helppo korvata StewiaSweetillä

SteviaSweetin luonnonmukaiset sokerin korvikkeet saavat makeutensa steviakasvista, jolla ei ole monille makeutusaineille ominaista kitkerää jälkimakua. Brändin kaikki leivontatuotteet ovat erittäin riittoisia – esimerkiksi 1 tl SteviaSweet Crystal -kiteitä on makeudeltaan kuin 2 tl valkoista sokeria. Lisäksi kaloriton SteviaSweet Crystal -makeuttaja on loistava valinta keto- ja vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattaville sekä laihduttajille ja diabeetikoille. Stevian tavoin SteviaSweet Crystallin sisältämä erytritoli on nimittäin 100 % luonnollinen makeutusaine.

Oletko valmis sokerittoman herkutteluun? Ota hyväksi testatut reseptit talteen alta, valitse SteviaSweet-tuotteet ostoskoriisi s-kaupat.fi-verkkokaupasta ja pistä vispilään vauhtia!

Banaani-rahkapannarit

SteviaSweet Jauheella makeutetut ja täyttävät banaani-rahkapannarit valmistuvat noin 10 minuutissa. Yhdestä reseptistä tulee noin 3–4 annosta eli yhteensä 14 pientä pannaria.

Ainekset pannareihin:

  • 2 banaania
  • 250 g maitorahkaa
  • 3 kananmunaa
  • 1 rkl SteviaSweet Jauhetta
  • ½ tl jauhettua vaniljaa
  • ½ tl kanelia
  • ¼ tl suolaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • voita paistamiseen

    1. Laita kuoritut banaanit, rahka ja kananmunat kulhoon ja soseuta ne sauvasekoittimella. Vaihtoehtoisesti voit soseuttaa ainekset myös blenderissä. Lisää SteviaSweet Jauhe, mausteet ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna sen turvota noin 10–15 minuuttia.
    2. Kuumenna voi pannulla ja paista pannarit miedolla lämmöllä kullanruskeiksi. Tarjoile heti esimerkiksi tuoreiden marjojen ja banaanin kera.

Passionhedelmä-mangomousse

Passionhedelmä-mangomoussessa maistuu kevät ja SteviaSweet Crystal. Reseptistä tulee yhteensä 6 annosta, ja aktiivinen valmistus kestää vain 15 minuuttia.

Ainekset mousseen:

  • 100 g mangososetta (käytetään pakastettuna)
  • 100 g Digestive-keksejä (täysjyvä)
  • 200 g rasvatonta kreikkalaista jugurttia
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 rkl SteviaSweet Crystalia
  • ½ tl jauhettua vaniljaa
  • 2 passionhedelmää
  • 1 dl vispikermaa (38 %)

Koristeluun:

  • 3 passionhedelmää
  • 50 g mangososetta (käytetään sulana)
  • 1 rkl SteviaSweet Crystalia

    1. Pakasta 100 g mangososetta jääpalamuotissa 6 tuntia ennen jälkiruokien valmistusta tai edellisenä päivänä. Laita keksit pussiin ja murskaa ne hienoksi kauhalla tai kaulimella.
    2. Yhdistä jugurtti, tuorejuusto, SteviaSweet Crystal ja vanilja kulhossa. Sekoita ainekset tasaiseksi sähkövatkaimella. Halkaise kaksi passionhedelmää ja kaavi hedelmäliha massan joukkoon. Lisää vispikerma ja vatkaa massaa, kunnes se kuohkeutuu hieman.
    3. Jaa keksimurut kuuteen annoslasiin ja lisää jokaiseen yksi jäinen mangososekuutio jääpalamuotista. Pursota tai lusikoi passionmousse lasiin niin, että mangokuutio peittyy kokonaan. Laita lasit jääkaappiin noin tunniksi, jotta jäinen mangosose sulaa hieman.
    4. Halkaise loput kolme passionhedelmää ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Lisää mangosose ja SteviaSweet Crystal. Sekoita tasaiseksi ja koristele moussen pinta seoksella juuri ennen tarjoilua.

Punajuuri-suklaamuffinssit

Punakat muffinssit saavat makunsa yllättävästä punajuuresta, suklaasta ja SteviaSweet Jauheesta. Ohjeesta tulee 15 pientä muffinssia, joiden aktiivinen valmistus kestää tunnin.

Ainekset muffinsseihin:

  • 2 dl raastettua punajuurta
  • 2 dl SteviaSweet Jauhetta
  • 2 dl voita
  • 4 kananmunaa
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl jauhettua vaniljaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 ½ tl leivinjauhetta

Kuorrutus:

  • 125 g tummaa suklaata (sokeriton)
  • 200 g voita
  • 1 dl SteviaSweet Jauhetta
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 1 dl kermaa (38 %)

Koristeluun:

  • kaakaojauhetta
  • rouhittua tummaa suklaata (sokeriton)

    1. Laita uuni kuumenemaan 175 °C asteeseen. Sulata voi, sekoita kuivat aineet sekä kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi. Sekoita SteviaSweet Jauhe, punajuuriraaste ja kananmunat voin joukkoon. Lisää lopuksi kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
    2. Lusikoi tai pursota taikina pieniin muffinssivuokiin. Paista uunin keskitasolla noin 10–12 minuuttia. Jos teet isoja muffinsseja, pidennä paistoaikaa ja testaa kypsyys tikulla.
    3. Sulata suklaa pienellä teholla mikrossa tai vesihauteessa. Notkista huoneenlämpöinen voi ja lisää joukkoon kaakaojauhe sekä SteviaSweet Jauhe. Vatkaa hyvin ja valuta sitten joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt suklaa. Lisää lopuksi kylmä kerma ohuena norona ja vatkaa massa tasaiseksi.
    4. Koristele jäähtyneet muffinssit suklaakuorrutteella, kaakaojauheella ja suklaarouheella. Kuorrutteen voit lisätä joko pursottaen tai lusikoiden.

Itse tehdyt energiapatukat

Energiapatukat on helppo valmistaa myös itse. Ohjeesta tulee 12 SteviaSweet Crystalilla makeutettua ja vegaanista patukkaa, joiden aktiivinen valmistusaika on noin 15 minuuttia.

Ainekset patukoihin:

  • 100 g kuorellisia manteleita
  • 100 g hasselpähkinärouhetta
  • 1 rkl SteviaSweet Crystalia
  • 300 g kuivattuja taateleita
  • 3 rkl kookoshiutaleita
  • 1 rkl kaakaorouhetta (kaakaonibs)
  • 1 sitruunan kuori raastettuna

    1. Jauha mantelit, hasselpähkinärouhe ja SteviaSweet Crystal esim. monitoimikoneessa karkeaksi jauheeksi. Lisää kuivatut taatelit pienissä erissä, lisää loput aineet ja sekoita massa tasaiseksi.
    2. Painele massa suorakaiteen muotoiseen vuokaan tai muotoile paksuhkoksi levyksi leivinpaperille. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. Leikkaa annospaloihin, pakkaa tiiviiseen rasiaan ja säilytä viileässä.

Lisää aiheesta