Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Näin kesytät sisäisen lihansyöjäsi. Testaa vinkit ja resepti!

Teksti:
Meeat MUU
Kuvat:
Meeat MUU
Julkaistu: 15.3.2023
|
Muokattu: 15.3.2023
Kaupallinen yhteistyö / Meeat MUU. Kasviksissa on tulevaisuus, vaikka vegaaniset tuotteet herättävät ennakkoluuloja monissa lihaan tottuneissa suomalaisissa. Muutos monipuolisempaan lautaseen on silti lähempänä kuin koskaan. Kesytä sisäinen lihansyöjäsi ja kokkaa kasvipohjaisten ruokien herkullisin ja täyttävin resepti.

Lihansyöjä kesytetään pienin askelin

Kaikkihan sen tietävät, että kasviksilla on positiivisia vaikutuksia niin ihmisen kuin ympäristön hyvinvointiin: kasvissyöjän rinnassa pomppii terveempi sydän ja kasvisten CO2-päästöt ovat pihviä pienemmät. Kasviksissa on myös vitamiineja, kuitua ja muita kropan vaatimia aineita.

Positiivisista vaikutuksistaan huolimatta vegeruoka herättää edelleen ennakkoluuloja joissain ihmisissä. Kasvisruokailu ei kuitenkaan ole pelkkää parsaa, vaan nykypäivän lihapiirakka on vihis eikä lihaton burgerikaan ole enää pelkkää portobelloa.

Muutos kohti kasvispainotteista ruokavaliota ei suinkaan tarkoita, että paatuneen lihansyöjän pitäisi heittäytyä suoraan vegaaniksi. Syö ihmeessä lihapullaa perjantaisin, jos siltä tuntuu.

Helppo kasvisruoka on vain yhden pyörykän päässä

Mutta entä sitten, jos on oikein tosi kova nälkä? Eikös kasviksista jää aina vähän nälkä? Ja pah! Nälkää on turha murehtia, kun lautaselle kokoaa keon MUU Arkipyöryköitä, jotka ovat runsasproteiinisia kuidun lähteitä ja ihan parasta vaikkapa muusin tai pastan kaverina.

Entäpä hinta? Se kai on korkea? Ehei, ei lainkaan. Uusi MUU Arki -tuotesarja on suunniteltu arkea ajatellen, jotta maukasta ja täyttävää kasvisruokaa olisi edullisesti kaikkien saatavilla. Arkipyörykät ovat maultaan lihaisia, ja ne sopivat loistavasti vaativampaankin makuun – niin pienelle herkuttelijalle kuin aikuisellekin syöjälle.

MUU-pastavuoka kesyttää vaativankin lihansyöjän

Mitäpä jos sinäkin yllättäisit makuhermosi välillä kasviksilla? Heivaa rohkeasti ennakkoluulot biojätteeseen ja ota kasvikset osaksi monipuolista ruokailua pyörykkä kerrallaan.

Maukas MUU-pastavuoka on arkiruokien aatelia ja valmistuu helposti myös kokemattoman kasvisruokailijan käsissä. Jos teidän taloudessa ei tavallisesti välitetä kasviksista – tai ehkä ette ole vielä uskaltaneet edes testata – tämä resepti on yhtä lailla teille kuin kasvissyöjille.

MUU Arkipyörykät voit napata suoraan ostoskoriisi tästä klikkaamalla.

4 annosta // aktiivinen valmistus 30 min, kokonaisaika 60 min

  • 2 pss (à 210 g) MUU Arkipyöryköitä
  • 200 g täysjyväpastaa (esim. fusillia)
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 8 aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
  • 1 rkl balsamicoa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • 100 g juustoraastetta

    1. Laita uuni lämpenemään 225 °C asteeseen.
    2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä niin, että pastaan jää vielä hieman purutuntumaa.
    3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise sitten kirsikkatomaatit ja hienonna aurinkokuivatut tomaatit sekä basilika karkeasti.
    4. Kuumenna oliiviöljy kasarissa ja kuullota sitten hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Lisää tomaattimurska, aurinkokuivatut tomaatit, oregano, balsamico ja sokeri. Anna poreilla kannen alla 15 minuuttia.
    5. Sekoita joukkoon mustapippuri, suola, pasta, MUU Arkipyörykät ja tuore basilika.
    6. Kaada seos uunivuokaan, levitä päälle juustoraaste ja paista 225 °C -asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä.