Näin riisipuurosta tulee täydellistä - poimi myös vinkit puuronjämille - Yhteishyvä

Näin riisipuurosta tulee täydellistä - poimi myös vinkit puuronjämille

Näillä vinkeillä saat riisipuuron onnistumaan liedellä tai uunissa. Poimi myös ohjeet riisipuuron jämien hyödyntämiseen.

Jaa Somessa
Teksti
Yhteishyvä
Kuvat
SOK

Jos keität riisipuuron, näin vältät pohjaan palamisen:

  • Käytä puuroriisiä. Keitto-ohjeen löydät pussista.
  • Valitse keittämiseen täysmaito tai puurolle tarkoitettu maito.
  • Lisää suola vasta keittämisen jälkeen valmiiseen puuroon.
  • Keitä ensin riisejä hetki vähäisessä määrässä vettä samalla sekoittaen, lisää vasta sitten maitoa vähitellen.
  • Keitä puuro hiljalleen hauduttaen.
  • Pidä kansi päällä.
  • Sekoita hyvin ja tasaisin väliajoin.

Jos teet puuron uunissa:

  • Käytä tarpeeksi isoa haudutusastiaa.
  • Valitse täysmaito tai puurolle tarkoitettu maito.
  • Lisää kaikki maito kerralla ja mausta suolalla.
  • Hauduta miedossa lämmössä (150 astetta) uunin alatasolla.
  • Peitä astia esim. foliolla.
  • Sekoittele silloin tällöin.

Maidon voit korvata:

Käytä kasviperäistä maitojuomaa sama määrä kuin tavallista maitoa.

Tuunaa riisipuurosta

Näitä ohjeita voit hyödyntää myös joulun jälkeen, jos riisipuuroa jää yli.

Julkaistu: 20.12.2017
Muokattu: 4.12.2018
Jaa Somessa