The Bao Bun on aasialainen höyrytettävä sämpylä, jonka voit täyttää haluamaasi tapaan, joko lihalla, kalalla tai kasviksilla. Bao Bunit valmistuvat helposti ja nopeasti. Höyrysämpylän lämmitys tapahtuu perinteisesti höyryttämällä joko bambu- tai höyrykorissa, mutta myös mikrossa saat sämpylästä ihanan pehmeän ja kuohkean.
Reseptivinkki:
Korealainen vege-Bao
8 kpl
Korealainen bulgogi on ohuina siivuina kypsennettyä naudanlihaa. Tässä reseptissä Bao sämpylä täytetään sen vegeversiolla, joka syntyy härkäpapusuikaleista.
- 2 pkt Vaasan THE BAO -höyrysämpylää
- 2 porkkanaa
- ½ kurkkua
4–6 retiisiä
- 250 g härkäpapusuikaleita
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 kevätsipuli
- 1 chili
- 2 rkl rypsiöljyä
- 3 rkl soijakastiketta
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl seesaminsiemeniä
- Valmista ensin vegebulgogi: hienonna kuoritut valkosipulinkynnet, kevätsipuli ja chili. Paista härkäpapusuikaleet pannulla rypsiöljyssä rapeiksi ja sekoita valkosipuli, kevätsipuli ja chili suikaleiden joukkoon. Sekoita joukkoon myös soijakastike, seesamiöljy ja seesaminsiemenet.
- Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi, suikaloi kurkku ja viipaloi retiisit. Lämmitä BAOT bambukorissa (2–6 min), höyrykorissa suljetussa kattilassa (2–6 min) tai mikrossa (600 w, 2–3 min).
- Täytä sämpylät vegebulgogilla ja kasviksilla. Koristele halutessasi chiliviipaleilla, kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.