Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Näin valmistat maistuvan Bao Bunin vegebulgogi täytteellä

Teksti:
Vaasan Street Food
Kuvat:
Vaasan Street Food
Julkaistu: 2.1.2023
|
Muokattu: 2.1.2023
Vaasan Street Food The Bao höyrysämpylät ovat helppo ja nopea valmistaa kotona, ja niiden väliin voi laittaa mitä vaan mieli tekee. Baot sopivat hyvin tarjoiltavaksi myös suuremmalle porukalle rentoihin illanistujaisiin ja juhliin. Katso herkullinen resepti ja inspiroidu kokkailemaan! Kaupallinen yhteistyö / Vaasan Street Food

The Bao Bun on aasialainen höyrytettävä sämpylä, jonka voit täyttää haluamaasi tapaan, joko lihalla, kalalla tai kasviksilla. Bao Bunit valmistuvat helposti ja nopeasti. Höyrysämpylän lämmitys tapahtuu perinteisesti höyryttämällä joko bambu- tai höyrykorissa, mutta myös mikrossa saat sämpylästä ihanan pehmeän ja kuohkean.

Reseptivinkki:
Korealainen vege-Bao
8 kpl

Korealainen bulgogi on ohuina siivuina kypsennettyä naudanlihaa. Tässä reseptissä Bao sämpylä täytetään sen vegeversiolla, joka syntyy härkäpapusuikaleista.

  • 2 pkt Vaasan THE BAO -höyrysämpylää
  • 2 porkkanaa
  • ½ kurkkua
  • 4–6 retiisiä

  • 250 g härkäpapusuikaleita
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 kevätsipuli
  • 1 chili
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  1. Valmista ensin vegebulgogi: hienonna kuoritut valkosipulinkynnet, kevätsipuli ja chili. Paista härkäpapusuikaleet pannulla rypsiöljyssä rapeiksi ja sekoita valkosipuli, kevätsipuli ja chili suikaleiden joukkoon. Sekoita joukkoon myös soijakastike, seesamiöljy ja seesaminsiemenet.
  2. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi, suikaloi kurkku ja viipaloi retiisit. Lämmitä BAOT bambukorissa (2–6 min), höyrykorissa suljetussa kattilassa (2–6 min) tai mikrossa (600 w, 2–3 min).
  3. Täytä sämpylät vegebulgogilla ja kasviksilla. Koristele halutessasi chiliviipaleilla, kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.