Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

OSUUSMAKSU ON SIJOITUS OMAAN KAUPPAAN

Kuvat:
n/a
Julkaistu: 24.10.2018
|
Muokattu: 22.12.2021
Osuusmaksu on sijoituksesi osuuskaupan pääomaan ja suuruudeltaan 100 euroa. Lunastat sillä yhden osuuden osuuskaupastasi. Lisäksi saat Bonusta sekä runsaasti muita asiakasomistajaetuja. Jos joskus päätät luopua asiakasomistajuudesta, saat maksamasi osuusmaksun kokonaisuudessaan takaisin.

Maksa osuusmaksu kokonaan

Maksa 100 euron osuusmaksu kokonaisuudessaan, jolloin saat kaikki edut käyttöösi. Osa osuuskaupoista maksaa täyteenmaksetulle osuusmaksulle myös vuotuista korkoa.

Maksa osuusmaksusta osa

Vaihtoehtonasi on maksaa vähintään 20 euroa ns. osaosuusmaksuna. Tällöin ostoistasi kertynyt Bonus ja maksutapaetu siirretään täydentämään osuusmaksuasi ja kun osuusmaksusi on täyteen maksettu, saat rahana maksetut edut käyttöösi.

Myös mahdollista osuusmaksun korkoa alat saada seuraavana vuonna siitä kun osuusmaksu on maksettu kokonaan. Aikaa osuusmaksun maksamiseen on yleisimmin kaksi vuotta.

Voit tarkistaa ja seurata oman osuusmaksusi tilannetta henkilökohtaisessa asiointipalvelussasi Omalla S-kanavalla.Jos haluat maksaa osuusmaksustasi puuttuvan osan kokonaisuudessaan, voit tehdä sen joko Omalla S-kanavalla tai lähimmässä Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki -pisteessä

Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki -pisteessä voit myös maksaa puuttuvasta osuusmaksusta osan ja kerryttää Bonuksillasi loput.

Osuusmaksulle voit saada hyvänä vuonna myös korkoa

Jos edellisen vuoden tulos on ollut riittävän hyvä, voit saada kokonaan maksetulle osuusmaksullesi myös korkoa. Koron maksamisesta päättää vuosittain osuuskaupan edustajisto.

Esimerkki: Jos osuuskauppasi maksaa 100 euron osuusmaksullesi 10 % korkoa, saat tilillesi loppukeväästä 10 €.

Ylijäämänpalautus palkitsee keskittämisestä omaan osuuskauppaan

Osa osuuskaupoista maksaa ylijäämänpalautusta. Se on tietty, erikseen päätettävä prosenttiosuus koko asiakasomistajataloutesi bonusostoista omasta osuuskaupastasi.

Ylijäämänpalautus perustuu siihen, että keskität ostokset omaan osuuskauppaasi. Se lasketaan bonusostoista, jotka on tehty osuuskauppasi toimipaikoista edellisen vuoden loppuun mennessä. Mukaan ei siis lasketa muiden osuuskauppojen, tytäryritysten tai yhteistyökumppaneiden toimipaikoista tehtyjä ostoja.

Koron ja ylijäämänpalautuksen maksamisesta ja suuruudesta päättää vuosittain osuuskaupan edustajisto. Niin korko kuin ylijäämänpalautuskin maksetaan tileille yleensä loppukevään kuluessa.

Esimerkki

Olet viime vuonna ostanut yhteensä S-ryhmän ja yhteistyökumppaneiden toimipaikoista 5015 eurolla. Oman osuuskauppasi ostojen osuus on 3450 €. Osuuskauppasi edustajisto on päättänyt maksaa viime vuodelta ylijäämänpalautusta 1,5 %. Näin ollen omalle S-Tilillesi ilmestyy loppukeväällä 1,5 % x 3450 € eli 51,75 €.