Ota kaikki irti appelsiinista – näillä vinkeillä myös ryppyiset hedelmät saavat uuden elämän | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Appelsiinilohi

Ota kaikki irti appelsiinista – näillä vinkeillä myös ryppyiset hedelmät saavat uuden elämän

Teksti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 21.1.2020
Muokattu: 31.8.2020
Käytä puristettujen appelsiinien puolikkaita jälkiruokakuppeina tai pyöräytä ylijääneestä appelsiininkuoresta makusuola. Tuttu appelsiini yllättää monipuolisuudellaan.

Kuoret kuppeina

Hyödynnä puristetun appelsiinin puolikkaat tarjoiluastioina. Kupit pysyvät pystyssä, kun leikkaat appelsiinin alaosasta pienen viipaleen veitsellä pois. Täytä kuorikupit jäätelöllä, hedelmäsalaatilla tai paksulla jogurtilla ja marjoilla.

Pala kerrallaan

Purista appelsiinin mehu. Lisää joukkoon halutessasi esimerkiksi sitruunamehua tai raastettua inkivääriä. Pakasta jääpalamuotteihin. Käytä kuutio kerrallaan ruoanvalmistukseen, leivontaan tai juomasekoituksiin.

Kultainen suola

Jos haluat vähentää suolan käyttöä, kokeile makusuolaa. Sitä riittää ripaus maustamiseen. Mittaa tehosekoittimeen saman verran appelsiininkuoriraastetta ja suolaa. Pyöräytä tasaiseksi. Käytä appelsiinisuolaa etenkin broileri- tai kasvisruokiin.

Virkistetty vesi

Appelsiiniviipaleet maustavat jääveden juhlakuntoon. Lisää koristeeksi minttua tai sitruunamelissaa. Appelsiinissa riittää makua, vaikka täyttäisit kannun pari kertaa uudelleen vedellä.

Appelsiinipeitto

Hyödynnä hedelmäkoriin unohtuneet appelsiinit uunilohessa. Päällystä lohifilee appelsiini- tai veriappelsiiniviipaleilla ennen paistoa. Appelsiini antaa tutulle uunilohelle hedelmäisen raikkaan maun ja näyttävän ulkonäön.

Lue lisää appelsiinista