Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Rosten Rostis on herkullinen muunnos karjalanpiirakasta

Rosten Rostis on herkullinen muunnos karjalanpiirakasta

Teksti:
Leipomo Rosten
Kuvat:
Leipomo Rosten
Julkaistu: 19.10.2020
Muokattu: 27.10.2020
Paistopisteille suunniteltu Rostis syntyi karjalaismummolan ruokamuistoista, leivinuunin lämmöstä ja kaipuusta Karjalaan. Näillä eväillä hiottiin resepti, jossa ruiskuoren sisään leivottiin riisipuuroa, munaa ja voita. Toteutuksella napattiin Suomalainen menestysresepti 2020 -voitto. Kaupallinen yhteistyö / Leipomo Rosten

Rostiksessa maistuvat tuotteen kehittäjien lapsuuden ruokamuistot. Leipomo Rostenin markkinointijohtaja Veera Meltovaaralla ja tuotekehittäjä Katariina Vesterisellä on molemmilla karjalaiset isoäidit.

”Yhtenä tavoitteena oli tuoda kauppojen paistopisteille oman mummolan makumaailmoja ja karjalaisia perinteitä”, Veera Meltovaara kertoo.

”Karjalainen vieraanvaraisuus on oma käsitteensä ja vieläkin muistan elävästi kuinka oma isoäiti aloitti aamutuimaan leipomaan karjalanpiirakoita, jotta vieraille riittäisi maukasta tarjottavaa. Vastapaistettu Rostis tuo mieleen mummolan leivinuunin lämmön ja tuoksun, jotka nyt löytyvät kauppojen paistopisteiltä.”

Paistopisteuutuus onkin ollut suosittu. Leipomo Rosten on palkannut liudan uusia leipureita leipomaan ainoastaan Rostiksia, koska kysyntä on ollut ennusteita suurempi.

Suosion salaisuus on eittämättä onnistuneessa perinteisessä suomalaisessa makumaailmassa ja leipomistavassa. Rostis on kuin kotona tai karjalaismummolassa tehty, sillä täytteen määrässä ei ole säästelty ja leipomisessa on käytetty kermaa ja voita.

Alun perin Rostiksen makumaailman oli tarkoitus olla kansainvälisempi, mutta leipurit palasivat nopeasti takaisin suomalaisiin makuihin. Useat kun tykkäävät karjalanpiirakasta munavoilla, mutta harva jaksaa tehdä munavoita päivittäin eikä sitä saa paistopisteeltä karjalanpiirakan päälle.

Rapeaksi paistetun Rostiksen ruiskuoren sisältä löytyvät tutut elementit, riisipuuroa ja maukas munatäyte. Kunnioituksesta karjalaisia perinteitä kohtaan innostuksensa saanut piirakka on hieman kuin sulhas- tai keitinpiiras.

Rostis sopii välipalaksi ja evääksi

”Arki on monella kiireistä, jolloin hyvän ruoan valmistaminen kotona ei onnistu ihan joka aterialle tai välipalalle. Laadukkaat paistopistetuotteet auttavat kiireisiä ja nälkäisiä ja kaikkia, jotka haluavat joskus päästä helpommalla”, Veera Meltovaara avaa.

Leipomo Rostenin tavoitteena oli kehittää ruispohjainen paistopistetuote, jossa puhtaista laadukkaista raaka-aineista tai perinteisistä leipomismenetelmistä ei ole tingitty. Paistopistetuotteet ovat usein vehnäpohjaisia, Rostiksessa ruista on yli 75 prosenttia ja sisältä löytyvä kananmuna tekee Rostiksesta proteiinipitoisen.

”Sopii aamupalapöytään, kävelylenkin jälkeen, välipalaksi työpäivän keskelle tai koko perheen metsäretkelle”, Veera Meltovaara suosittelee.

Rostiksissa käytetään vain kotimaisia vapaan kanan munia, vain Fazerin myllyn Rostenia varten sopimusviljelyttämiä, kestävän viljelyn periaatteiden mukaan viljeltyjä kotimaisia rukiita sekä kotimaista vastuullisesti tuotettua Valio kermaa ja voita.

Rostis on myynnissä Prismojen, S-markettien, Food Market Herkkujen sekä isoimpien Alepojen ja Salejen paistopisteillä.

Seuraa Rostiksen tarinaa somessa: https://www.instagram.com/rostenrostis https://www.facebook.com/rostenrostis

Pidä silmät auki paistopisteillä. Leipomo Rosten kehittää parhaillaan uusia makuvaihtoehtoja Rostis-tuoteperheeseen. Pian paistopisteiltä voi löytyä useammanlaisia Rostiksia, ehkä makeitakin.

Tutustu leipomoon: https://www.leipomorosten.fi

Lisää aiheesta