Ruokakalevala.fi: Tule mukaan kirjoittamaan suomalaisen ruokakulttuurin tarina - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ruokakalevala.fi: Tule mukaan kirjoittamaan suomalaisen ruokakulttuurin tarina

Ruokakalevala.fi: Tule mukaan kirjoittamaan suomalaisen ruokakulttuurin tarina

Suomalaisen ruokakulttuurin tarina on vielä kirjoittamatta. Siksi S-ryhmä, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Marttaliitto keräävät yhteistyössä 100 000 muistoa ruoasta. Tule mukaan ja kerro tarinasi Ruokakalevala.fi-nettipalvelussa!

Jaa Somessa
Teksti
Yhteishyvän toimitus
Kuvat
SOK

Metsien tummat marjat, puhtaiden vesien kalat ja kultaisten peltojen sato? Vai sittenkin pizzaperjantai, vihersmoothie ja avokadopasta? Millaisista aineksista koostuu sinun rakkain ruokamuistosi?

Suomeen on syntynyt ainutlaatuisen rikas ruokakulttuuri idän ja lännen puristuksessa. Kun mukaan sekoittuvat myös omat perinteemme, suhteemme ruokaan elää ja kehittyy jatkuvasti. Tämä ruokakulttuuri on meille suomalaisille maailman paras.

Nyt sinäkin voit olla osa suurta suomalaista ruokatarinaa ja kulttuuritekoa. S-ryhmä, Marttaliitto ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seura keräävät 100 000 kokemusta ja muistoa ruoasta. Tarinoista koostetaan myös Ruoka-Kalevala-kirja.

S-ryhmä vastaa ruokamuistojen ja tarinoiden keräämisestä. Keräys tapahtuu Ruokakalevala.fi-nettipalvelun avulla. Ruokakalevala.fi:ssä jokainen käyttäjä voi jakaa omia ruokatarinoitaan ja nähdä muiden tarinoita. Ruokakalevala.fihin kerätään ruokatarinoita myös videomuodossa. Lisäksi palvelu kokoaa yhteen #ruokakalevala- ja #suomiruoka-tunnisteella varustettuja kuvia, twiittejä ja postauksia.

"S-ryhmä on Suomen suurin ruokatoimija ja suomalaisten ihmisten omistama kuluttajaosuuskunta. Yksi tehtävistämme on edistää avointa ruokakeskustelua ja lisätä suomalaisen ruoan arvostusta. Siksi lähdemme kokoamaan suomalaisen ruokakulttuurin tarinaa", linjaa SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä.

Lisäksi matkaan lähetetään nykypäivän Lönnroteja, jotka tallentavat ruokamuistoja ympäri Suomea.

"Meillä on monipuolinen ja ruokasuvaitsevainen kulttuuri. Ja siellä, missä on ruokaa, syntyy muistoja. Haluamme kutsua suomalaiset saman pöydän ääreen jakamaan ruokamuistonsa", summaa hankkeesta SOK:n osalta vetovastuussa oleva kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu.

Kerro oma ruokatarinasi

  1. Klikkaa osoitteeseen Ruokakalevala.fi ja kerro omin sanoin rakkain, paras, hauskin tai millainen vain ruokamuistosi.
  2. Osoitteessa Ruokakalevala.fi pääset myös selaamaan ja katselemaan muiden tarinoita. Innosta myös tutut mukaan!
  3. Suomi täyttää ensi vuonna 100 vuotta. Sen kunniaksi tarinoista koostetaan Ruoka-Kalevala-kirja.

Tutustu palveluun ja kerro oma tarinasi: www.ruokakalevala.fi

Julkaistu: 20.5.2016
Muokattu: 28.6.2019
Jaa Somessa