Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

SHEBA® on jälleenrakentanut maailman suurimpia entistettyjä koralliriuttoja

Teksti:
SHEBA®
Kuvat:
SHEBA®
Julkaistu: 14.6.2022
|
Muokattu: 14.6.2022
Ilmastonmuutos, ylikalastus, tuhoisat kalastuskäytännöt ja merien saastuttaminen ovat heikentäneet valtamerien hyvinvointia merkittävästi. Tutkijat arvioivat, että jos emme tee mitään, 90 % maailman trooppisista riutoista katoaa vuoteen 2043 mennessä. Kaupallinen yhteistyö / SHEBA®

Hope Reef on Sulawesin rannikolla Indonesiassa sijaitseva maailman suurin ennallistettu koralliriutan alku.

Koralliriutat ovat valtamerten monipuolisimpia ekosysteemejä. Kestävä kalastus on riippuvaista merten luonnonvaroista, ja se voidaan saavuttaa vain suojelemalla näitä luonnon uskomattomia rikkauksia. SHEBA® edistää emoyhtiönsä Marsin vuosien työtä entisöintialoitteiden parissa, joista yksi on Hope Reef, maailman suurimpien kunnostettujen koralliriuttojen alku, joka sijaitsee Sulawesin rannikolla Indonesiassa, Spermonden saaristossa.

Tietoja Hope Reef -projektista

SHEBA® Hope Reefin rakentaminen aloitettiin vuonna 2019. SHEBA® Hope Reef -projektissa käytetään pinnoitettuja Reef Star -rakenneosia (riuttatähtiä). Riuttatähdet ovat tähden muotoisia teräsrakenteita, joita paikalliset yhteisöt valmistavat käsityönä ja jotka yhdistyvät veden alla luoden vahvan, varmistetun verkon merenpohjaan, jossa korallit ennen kasvoivat. Verkko tarjoaa vakaan pohjan korallin sirpaleille, jotta ne voivat kasvaa nopeasti uudelleen. Neljä sukelta- jaa pystyy rakentamaan hehtaarin riuttaa uudelleen 20 päivässä.

Tulokset ovat olleet dramaattisia: vain kolmessa vuodessa korallipeite on kasvanut 5 prosentista 55 prosenttiin, ja toipuneille riutoille on ilmaantunut paljon kaloja ja biomassaa. Myös muut koralliriutan ravintoketjuun kuuluvat lajit, kuten hait ja kilpikonnat, ovat palaamassa. Vuoden 2029 loppuun mennessä SHEBA® aikoo entistää koralliriuttoja yli 185 000 neliömetrin alueelta ympäri maailmaa.

Työtä paikallisten yhteisöjen kanssa

Viimeisten 13 vuoden aikana Mars on tehnyt tiivistä yhteistyötä Bontasuan ja Badin saariyhteisöjen kanssa. SHEBA® Hope Reef on myönteinen esimerkki yhteistyössä paikallisten saariyhteisöjen kanssa tehdystä entistystyöstä, jossa yhteisöt ovat saaneet lisätuloja riuttatähtien tuotannosta ja asennuksesta. Hope Reef -riutan rakentamiseen liittyy myös tärkeiden yhteistyötahojen, kuten Indonesian kansallispuistoista vastaavien viranomaisten, koulutusta. Näin voidaan lisätä kansallista kapasiteettia entistystyöhön. Lisäksi on perustettu kokonaisvaltainen saarilähettiläsohjelma.

Sinäkin voit auttaa kasvattamaan korallia

SHEBA® toivoo inspiroivansa muitakin liittymään hankkeeseen, jossa riuttoja ennallistetaan suuressa, ekologisesti merkityksellisessä mittakaavassa. Ainutlaatuisen YouTube-kanavan jokaisen näyttökerran tuottamat mainostulot sijoitetaan koralliriutan uudistamiseen. SHEBA® Channel That Grows Coral -YouTube-kanavan mainostuotot sijoitetaan koralliriutan uudistamiseen kampanjakumppani The Nature Conservancyn avulla. Tämä on ensimmäinen kerta, kun YouTube-kanavan tuotto ohjataan kokonaisuudessaan kestävän kehityksen tukemiseen.

Auta koralliriuttoja katsomalla videomme: shebahopegrows.com
Lue lisää: sheba.fi

Lisää aiheesta