Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Viking Linen laivoilla järjestetään vuosittain yli 14 000 livekeikkaa. Suniloiden pariskunta käy lähes joka toinen viikko laivalla tanssimassa.

Sunilat tanssivat laivalla yli 20 kertaa vuodessa – livekeikat houkuttelevat tanssiharrastajia merelle

Teksti:
Viking Line
Kuvat:
Viking Line
Julkaistu: 16.8.2019
Muokattu: 15.5.2020
Viking Linen laivoilla järjestetään vuosittain yli 14 000 livekeikkaa. Suniloiden pariskunta käy lähes joka toinen viikko laivalla tanssimassa. Heille tanssi merellä on terapiaa ja tärkeä osa pitkää liittoa. Kaupallinen yhteistyö / Viking Line

Ari ja Liisa Sunila ovat tanssineet yhdessä jo 50 vuotta. Pariskunta käy vuoden mittaan parikymmentä kertaa tanssimassa laivan parketilla.

Eurajokelaisen parin suosikkilaiva on Viking Grace, jolle he pääsevät kätevästi Turusta. Vuorokauden risteilyllä tanssinälkä tulee tyydytetyksi.

”Laivalla on ihan omanlaisensa tunnelma, ja siellä saa tanssia niin paljon kuin haluaa. Tanssimme koko illan, ja aamullakin tanssit alkavat jo kymmeneltä”, Liisa Sunila kertoo.

Risteilyllä riittää tanssikansaa. Viking Linen laivoilla järjestetään vuosittain yli 14 000 livekeikkaa. Yhden päivän aikana keikkoja on noin 44 ja muusikoita esiintyy keskimäärin 117.

Sunilat käyvät risteilyllä maanantaisin tai tiistaisin, jolloin tanssilattialla tapaa muita eläkeläisiä ja meno on viikonloppuja rauhallisempaa. Tanssin lomassa Sunilat vaihtavat kuulumisia muiden tanssiharrastajien kanssa. Käsivarsilla on kuitenkin aina oma kumppani.

”Aina joskus joku tulee hakemaan Aria, mutta minä en päästä”, Liisa naurahtaa.

Artistit houkuttelevat

Suniloiden lempikappale on Laura Voutilaisen Niin kuin meren hiekkaa. Artisteista mieleen on jäänyt etenkin Tuure Kilpeläinen vuosien takaa, kun mies ei ollut vielä niin suosittu kuin nykyään.

”Se oli niin upeaa musiikkia, että tanssittiin yhtä mittaa puolitoista tuntia”, Ari muistelee.

Suniloiden suosikkitanssi on foksi, jota he tanssivat vuosikymmenten hiomalla tyylillä ja iän mukanaan tuomalla pidemmällä askeleella. Tanssiharrastus on tärkeä osa liittoa ja ylläpitää kokonaisvaltaisesti terveyttä.

”Tanssi on meille terapiaa. Meri on meille myös tärkeä elementti, joten on hienoa pystyä yhdistämään nämä molemmat laivareissuilla”, Liisa sanoo.

Musiikkia moneen makuun

Viking Gracen tanssiristeilyillä Turusta Tukholmaan esiintyy tulevan syksyn mittaan muun muassa Matti ja Teppo, Finlanders, Kari Vepsä ja Arja Koriseva. Viikonloppuisin Viking Grace muuntautuu Itämeren kovimmaksi keikka-areenaksi, jolla matkustajia viihdyttävät Suomen tunnetuimmat esiintyjät, kuten Paula Koivuniemi, Olavi Uusivirta ja JVG. Viking Grace oli viime vuonna ehdolla Vuoden keikkapaikaksi.

> Lue lisää viihdetarjonnasta täällä.

Tanssijalan vipattamiseen saa apua myös Gracen maksuttomilla tanssitunneilla, joita järjestetään sunnuntaisin. Luvassa on ainakin tangon, rumban ja jiven opetusta ammattilaisten opastuksella.

Tanssiristeilyllä ja Viking Gracen vuorokauden risteilyillä Turusta voi keskittyä nauttimaan laivojen viihdetarjonnan lisäksi ostoksista ja hemmottelusta. Punaisilla laivoilla kannattaa käyttää S-Etukorttia, jolla saa Bonusta asiakasomistajille suunnatuista erikoishintaisista matkoista.

Ennakkovaraajalle syksyn matkat jopa –50 %

Valikoimassa on risteilyjä Helsingistä ja Turusta. Valitse mieleisesi ja varaa viivyttelemättä täällä!