Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Junibackenissa voi muun muassa nousta satujunan kyytiin ja tavata monia Astrid Lindgrenin kirjoista tuttuja hahmoja.

Syysloma vietetään nyt lähimatkaillen! Kolme lomavaihtoehtoa lapsiperheille

Teksti:
Viking Line
Kuvat:
Viking Line
Julkaistu: 23.9.2019
Muokattu: 15.5.2020
Reissun tunnelmaan voi päästä lähtemättä kauas. Lähikohteet Tallinna ja Tukholma tarjoavat ajanvietettä moneen makuun. Myös Viking Linen syyslomaristeilyillä on runsaasti erilaista ohjelmaa lapsiperheille. Kaupallinen yhteistyö / Viking Line

Tukholmaan satuhahmoja ja suloisia eläimiä tapaamaan

Tukholma on monelle suomalaislapselle ensimmäinen ulkomaankohde kätevien laivayhteyksien vuoksi. Länsinaapurimme pääkaupunki tarjoaa elämyksiä koko perheelle. Punaiset laivat ankkuroivat kaupungin ytimeen, joten jo yhden päivän aikana ehtii nähdä ja kokea paljon. Kaupunkilaiva Emelie kuljettaa Djurgårdenille aivan Viking Linen terminaalin vierestä.

Djurgårdenin puistoalueella sijaitsevat niin lastenkulttuuritalo Junibacken kuin Skansenin eläinpuisto ja ulkoilmamuseo. Junibackenissa voi muun muassa nousta satujunan kyytiin ja tavata monia Astrid Lindgrenin kirjoista tuttuja hahmoja: vierailu Huvikummussa ja ratsastus Peppi Pitkätossun hevosella ovat monelle lapselle ikimuistoisia kokemuksia.

Skansen on suunniteltu erityisesti lapsiperheitä silmällä pitäen. Eläinpuistossa voi nähdä Suomen luonnostakin tuttuja villieläimiä, kuten susia, ilveksiä ja karhuja. Lasten omassa eläinpuistossa asustaa pupuja, kissoja ja kanoja sekä muita kotieläimiä.

Tallinnasta löytyy aina jotain uutta

Lyhyen merimatkan päässä sijaitseva Viron pääkaupunki Tallinna houkuttaa matkailijoita edullisuudellaan ja turvallisuudellaan. Kaupungissa on monenlaista tekemistä ja näkemistä eri-ikäisille lapsille helppojen yhteyksien päässä.

Merenkulun historiaa esittelevä Viron merimuseo Lentosatamassa on monen perheen ykköskohde. Näytillä on muun muassa sukellusvene, vesitaso ja merimiinoja. Museon interaktiiviset pelit ja esitykset hurmaavat lapset. Merimuseossa historiaan tutustuminen on hauskaa!

Vauhdikkaamman tekemisen makuun pääsee esimerkiksi trampoliini- ja pelikeskus Super Skyparkissa. Siellä sijaitsee Euroopan suurin trampoliinialue ja kiipeilyalue liukumäkineen. Perheen pienimmille on oma leikkipaikka.

  • Jos yksi päivä Tallinnassa tuntuu liian lyhyeltä, ovat Viking Linen hotellipaketit käteviä lapsiperheille. Näin aikaa kohteessa jää perheen kanssa enemmän.

Taikuutta ja Tube Game Show syyslomaristeilyllä

Risteily on takuuvarma ja vaivaton syyslomavaihtoehto lapsiperheille. Viking Linen laivoilla järjestetään paljon ohjelmaa eri-ikäisille lapsille. Laivalla viihtyy koko perhe kelistä riippumatta.

Punaisilla laivoilla on syyslomaviikolla pikkumatruuseille luvassa muun muassa kasvomaalausta, bingoa, pelejä, leikkejä ja lasten artisteja. Useampana päivänä järjestetään tubettajakisa Tube Game Show ja syyslomaviikkojen aikana laivoilla esiintyvät esimerkiksi Diandra, Benjamin ja Vilma Alina. Helsinki–Tukholma-reiteillä voi törmätä myös taikuriin. Monia ilahduttaa kohtaaminen laivakissa Ville Vikingin kanssa.

Vilkkaan päivän lomassa ruokailu on isossa roolissa. Viking Linen buffeteissa on katettu oma noutopöytä lapsivieraille. Kun ruokailut varataan etukäteen, alle 6-vuotiaat ruokailevat ilmaiseksi ja vanhemmatkin lapset alennettuun hintaan. Turku–Tukholma-väliä seilaavalla Amorellalla aukeaa sunnuntaisin Taikaravintola, jossa voi hämmästellä taikatemppuja syömisen ohessa.