Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tallinnan syksy virkistää – 5 ideaa pariskunnan irtiottoon

Tallinnan syksy virkistää – 5 ideaa pariskunnan irtiottoon

Teksti:
Miia Riihimäki
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 27.9.2016
Muokattu: 31.8.2020
Lyhyen merimatkan päässä oleva Tallinna on vuodenaikojen mukaan elävä kaupunki. Se huokuu tunnelmaa ja pitää aina sisällään yllätyksiä. Tarjoamme viisi ideaa laatuajan viettämiseen laatukaupungissa.

1. Vain elämää -tähtiä merimatkalla

Tallinnan-matka tarjoaa ainutlaatuista koettavaa jo Suomenlahdella. Eckerö Linen m/s Finlandialla esiintyy Vain elämää -ohjelmasta tuttuja suosikkiartisteja syksyn ja talven mittaan.

Elämää laineilla -risteilyn merkeissä laivalla nähdään muun muassa Chisu (15.10.), Mikko Kuustonen (11.11.) ja Anna Puu (16.12.).

2. Viikingit: todellisuus tarujen takana -näyttely

Kuluva vuosi on Virossa omistettu merikulttuurille. Viron merimuseon Lentomuseossa voi sukeltaa ainutlaatuiseen viikinkiaiheiseen näyttelyyn, joka vie menneisiin aikoihin. Ruotsin historiallisen museon kokoamassa näyttelyssä voi saada vastauksen esimerkiksi siihen, pitääkö myytti 700–1000-luvuilla vaikuttaneiden viikinkien raakalaismaisuudesta todella paikkansa.

Näyttelyssä on esillä yli 500 viikinkiaikaista löytöä, joiden joukossa on esimerkiksi viikinkien käyttämiä aseita ja taloustavaroita. Näyttely on avoinna 15.1.2017 asti.

3. Tallinnan kahvilakulttuuri

Tallinnan-kävijöille on jo tuttua, että kaupungista löytyy lukuisia hyviä ravintoloita – samoin on kahviloiden laita. Kaupungista löytyy useita persoonallisia paikkoja, joissa hengähtää hetki. Usein itse ympäristö on elämys.

Kiinnostaisiko kupillinen paikassa, joka yhdistää moottoripyöräkorjaamoa, parturia, levykauppaa ja kahvilaa? Renard Coffee Shop sijaitsee Telliskiven alueella. Nähtävyys on myös Viron vanhin kahvila Maiasmokk, joka on tarjonnut Pikk-kadulla kahvielämyksiä vuodesta 1864.

4. Romanttinen kävelyretki Kadriorgissa

Kadriorgin puisto on saanut tallinnalaisten keskuudessa lempinimen "pikku Versailles" eikä suotta. Se on maisemiltaan monipuolinen ja sisältää useita puutarhakokonaisuuksia.

Tämä Pietari Suuren 1700-luvulla perustama puisto hehkuu syksyisin omaa taikaansa. Sen tunnelmasta ammentaa myös moni kaupungissa asuva. Välillä voi piipahtaa myös vaikkapa Kadriorgin palatsissa sekä Kumussa nauttimassa taiteesta.

5. Musiikkia Tallinnan keikkalavoilla

Tallinna on oivallinen konsertti- ja keikkakaupunki, jossa vierailee maailman supertähtiä sekä vaihtoehtomusiikin isoja nimiä. Liput ovat usein Suomen hintoja halvemmat ja mikä parasta, konsertti on yhdistettävissä kaupunkiloman ohjelmaan.

Kannattaa pitää silmällä esimerkiksi Saku Suurhallin ohjelmistoa. Sinne saapuu konsertoimaan muun muassa elektronisen musiikin pioneeri Jean-Michel Jarre Electronica World Tourin merkeissä 2. marraskuuta.

Telliskiven Vaba Lava puolestaan tarjoaa erikoisuuksia ja pienemmän mittakaavan musiikki- ja kulttuurielämyksiä.

Risteilymatkan voit varata täältä.

Lisää aiheesta