Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tove Slotte aloitti yli 30 vuotta sitten työn, joka täytti hänen elämänsä muumeilla

Teksti:
Moomin by Arabia
Kuvat:
Moomin by Arabia
Julkaistu: 13.6.2022
|
Muokattu: 13.6.2022
Muumimukien tarina alkoi 1990, kun nyt jo 99 mukia kuvittanut Tove Slotte näytti Janssonille ensimmäisen mallin rakastetuista astioista. Slotten työ jatkuu vielä yli 30 vuotta myöhemmin, ja nyt Arabia toikin S-myymälöihin kaksi uutta 0,4 litran Muumimukia. Kaupallinen yhteistyö / Moomin by Arabia

Muumit ovat olleet kahvipöydän kunniavieraita jo yli 30 vuotta

Muumimukit ovat löytäneet tiensä suomalaisten sydämiin aivan 90-luvun alusta alkaen. Yli 30 vuotta sitten Arabian tuolloinen tuotepäällikkö nimittäin sai idean, että Arabia voisi alkaa valmistaa astioita muumeista, joiden tarinoita myös hän itse oli lapsena lukenut.

Tove Jansson antoi Arabian toiveelle hyväksyntänsä, minkä jälkeen apuun kutsuttiin hänen kaimansa Tove Slotte. Nykyhetkeen mennessä jo 99 Muumimukia kuvittanut Slotte ei vielä työhön ryhtyessään osannutkaan arvata, että muumeista tulisi lopulta hänen elämäntyönsä.

“Jokaisen pitäisi nauttia ripaus muumifilosofiaa joka päivä.”

Slotte suunnittelee mukien kuvitukset Tove Janssonin alkuperäisistä sarjakuvista ja kirjoista tuttujen piirrosten mukaan. Muumien rakastetut hahmot ovatkin aina olleet Slotten sydäntä lähellä, eikä kirjoista ja sarjakuvista saatu inspiraatio ole vielä 99 kupinkaan jälkeen ehtynyt.

Vuosien varrella myös Slotten työhuoneesta on tullut kuin pieni Muumimaailma, sillä kuppeja ja kuvituksia on yli 30 vuoden aikana kertynyt valtavasti. Eikä ihme – olihan hän piirtämässä jo aivan ensimmäisiä Muumimukeja, joiden 1990-luvulla piirretyt kuvitukset heräävät henkiin uusissa 0,4 litran Vihreä- ja Roosa-mukeissa.

Uutuusmukeja kuvittavat tarinat rakkaudesta ja vapaudesta

Arabian isommat Muumimukit ovat olleet jo pitkään toivottuja tuotteita, ja ennestään niitä löytyykin valikoimasta kaksi. Nyt vain S-myymälöistä ja Prisman verkkokaupasta löytyvillä Muumimukeilla Arabia haluaa antaa uuden sukupolven Muumi-faneille iloa alkuperäisistä malleista ja esitellä myös suuremman mukin teen ja kahvin ystäville.

Suloisen Roosa-mukin taustalla on Muumipeikko rakastuu -tarina, jossa muumien elämää koettelee tulva. Samalla Muumipeikko pelastaa teatterin Primadonnan, johon hän ihastuu Niiskuneidin harmiksi. Lopulta tarina päättyy onneen, kun nuoripari löytää jälleen toisensa.

Pirteän Vihreä-mukin kuvitus taas on peräisin Aloitamme uuden elämän -sarjakuvasta, jossa Muumilaakson väki alkaa elää vapaana luonnon ehdoilla ja aina vastuuntuntoisena tunnettu Muumipappa muuttaa puuhun asumaan: “Takaisin luontoon, hiiteen velvollisuudet!”

Uudet ja upeat Muumimukit ovat nyt myynnissä vain hyvin varustelluissa S-myymälöissä ja Prisman verkkokaupassa. Nappaa omasi ostoskoriin tai osta suoraan tästä linkistä!

Lisää aiheesta