Peruna on kulkenut riisin, makaronin ja nuudelien varjossa aivan liian pitkään ja aivan liian vaatimattomasti. Kotimainen pottu on lisukkeiden aatelia, sillä se on varsin kiva kaveri sekä meille ihmisille että tälle pallolle, jonka pinnalla elämme.
Meillä kaikilla onkin monta syytä arvostaa perunaa. Siinä on paljon vähemmän hiilareita ja kaloreita kuin vaikkapa itämaisissa nuudeleissa tai riisissä. Lisäksi sen hiili- ja vesijalanjälki on huomattavasti pienempi kuin ulkomaisissa kavereissaan.
Pidemmälle perunan hyödyt vie legendaarisen Mummon muusin valmistaja, Pohjolan Peruna, jonka uudet Rooty Pannunuudelit ja Perunahiput ovat terveellinen, helppo, ympäristöystävällinen, kotimainen ja maukas vaihtoehto ravintoköyhille pikanuudeleille tai kaukaa kiikutetulle riisille.
Ulkomailta tuodut pikanuudelit, riisit ja pastat on nyt helppo korvata Rootyn Pannunuudeleilla ja Perunahipuilla, jotka ovat myös lisäaineettomia, laktoosittomia, gluteenittomia, vegaanisia ja vähähiilarisia. Maullaan ne ovat ihastuttaneet myös Kokkisodan TV-kokki Linnea Vihosen.
– Rooty on perunan uusi tuleminen, vaikka minulle peruna on ollut aina trendikäs raaka-aine. Peruna on suomalaista superruokaa – hyvää, ravitsevaa ja edullista. Uudessa innovaatiossa peruna pääsee ansaitsemaansa päärooliin täysin uudella tavalla, Linnea Vihonen hihkaisee.
Rooty on siis 100 % terveellistä ja kotimaista pottua tiiviissä paketissa. Perunasta on vain pesty tärkkelystä pois, jolloin hiilareita jää jäljelle maltilliset 12 grammaa 100 grammassa.
Helppokäyttöiset Pannunuudelit ja Perunahiput sopivat kaikkiin ruokiin, joissa nuudelit, pasta tai riisi näyttelevät edes jonkinlaista roolia. Reseptejä on siis oikeasti loputon määrä, ja omaa mielikuvistakin sopii käyttää kokkaamiseen enemmän kuin mielellään!
Esikypsennetty ja pakastettu Rooty valmistuu kattilassa, pannulla tai wokissa muutamassa minuutissa – siis nopeammin kuin vaikkapa riisi. Aloita perunavallankumous myös omassa keittiössäsi ja nappaa resepti parempaan pyttipannuun tai kehittele aivan oma herkkusi.
Pilko veitsellä chorizo-raakamakkara ja jalapeno ohuiksi siivuiksi. Paloittele herkkusienet ja vihreät pavut sekä hienonna kevätsipuli.
Kuumenna pannu liedellä ja lisää makkarat. Ruskista makkarat ja lisää herkkusienet sekä pavut. Paista noin 3 minuuttia. Mittaa pannuun voi ja Dijon-sinappi.
Pienennä hieman lämpöä ja kaada joukkoon jäiset Rooty Perunahiput. Paista vielä noin 5 minuuttia. Mausta suolalla, mustapippurilla ja omenaviinietikalla.
Siirrä pyttipannu tarjoiluastiaan ja paista kananmunat jokaiselle syöjälle samalla pannulla. Koristele annos halutessasi vielä tuoreilla yrteillä ja nauti.