Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Unohda ulkomaiset riisit ja nuudelit. Kotimainen perunavallankumous on täällä!

Teksti:
Pohjolan Peruna
Kuvat:
Pohjolan Peruna
Julkaistu: 5.8.2022
|
Muokattu: 5.8.2022
Peruna. Tuo tavallinen möhkäle on ollut Suomen haarukoissa jo vuosisatoja, mutta nykyään sen rinnalla nautitaan pastaa, nuudelia ja riisiä maailman eri kolkista. Nyt on kuitenkin tullut aika, kun kotimainen peruna tekee paluun mullistavassa muodossa. Kaupallinen yhteistyö / Pohjolan Peruna Oy, Rooty

Näin peruna palaa varjoistaan suomalaisten lautasille

Peruna on kulkenut riisin, makaronin ja nuudelien varjossa aivan liian pitkään ja aivan liian vaatimattomasti. Kotimainen pottu on lisukkeiden aatelia, sillä se on varsin kiva kaveri sekä meille ihmisille että tälle pallolle, jonka pinnalla elämme.

Meillä kaikilla onkin monta syytä arvostaa perunaa. Siinä on paljon vähemmän hiilareita ja kaloreita kuin vaikkapa itämaisissa nuudeleissa tai riisissä. Lisäksi sen hiili- ja vesijalanjälki on huomattavasti pienempi kuin ulkomaisissa kavereissaan.

Pidemmälle perunan hyödyt vie legendaarisen Mummon muusin valmistaja, Pohjolan Peruna, jonka uudet Rooty Pannunuudelit ja Perunahiput ovat terveellinen, helppo, ympäristöystävällinen, kotimainen ja maukas vaihtoehto ravintoköyhille pikanuudeleille tai kaukaa kiikutetulle riisille.

Korvaa ulkomaiset lisukkeet helposti kotimaisella perunainnovaatiolla

Ulkomailta tuodut pikanuudelit, riisit ja pastat on nyt helppo korvata Rootyn Pannunuudeleilla ja Perunahipuilla, jotka ovat myös lisäaineettomia, laktoosittomia, gluteenittomia, vegaanisia ja vähähiilarisia. Maullaan ne ovat ihastuttaneet myös Kokkisodan TV-kokki Linnea Vihosen.

– Rooty on perunan uusi tuleminen, vaikka minulle peruna on ollut aina trendikäs raaka-aine. Peruna on suomalaista superruokaa – hyvää, ravitsevaa ja edullista. Uudessa innovaatiossa peruna pääsee ansaitsemaansa päärooliin täysin uudella tavalla, Linnea Vihonen hihkaisee.

Aloita oma perunavallankumouksesi pikkuisen paremmalla pyttiksellä

Rooty on siis 100 % terveellistä ja kotimaista pottua tiiviissä paketissa. Perunasta on vain pesty tärkkelystä pois, jolloin hiilareita jää jäljelle maltilliset 12 grammaa 100 grammassa.

Helppokäyttöiset Pannunuudelit ja Perunahiput sopivat kaikkiin ruokiin, joissa nuudelit, pasta tai riisi näyttelevät edes jonkinlaista roolia. Reseptejä on siis oikeasti loputon määrä, ja omaa mielikuvistakin sopii käyttää kokkaamiseen enemmän kuin mielellään!

Esikypsennetty ja pakastettu Rooty valmistuu kattilassa, pannulla tai wokissa muutamassa minuutissa – siis nopeammin kuin vaikkapa riisi. Aloita perunavallankumous myös omassa keittiössäsi ja nappaa resepti parempaan pyttipannuun tai kehittele aivan oma herkkusi.

  • 400 g Rooty Perunahippuja
  • 150 g chorizo-raakamakkaraa
  • 100 g herkkusieniä
  • 80 g kokonaisia vihreitä papuja
  • 50 g voita
  • ½ nippu kevätsipulia
  • 1 vihreä jalapeno
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl karkeaa Dijon-sinappia
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 4 kananmunaa
  • tuoreita yrttejä

Pilko veitsellä chorizo-raakamakkara ja jalapeno ohuiksi siivuiksi. Paloittele herkkusienet ja vihreät pavut sekä hienonna kevätsipuli.

Kuumenna pannu liedellä ja lisää makkarat. Ruskista makkarat ja lisää herkkusienet sekä pavut. Paista noin 3 minuuttia. Mittaa pannuun voi ja Dijon-sinappi.

Pienennä hieman lämpöä ja kaada joukkoon jäiset Rooty Perunahiput. Paista vielä noin 5 minuuttia. Mausta suolalla, mustapippurilla ja omenaviinietikalla.

Siirrä pyttipannu tarjoiluastiaan ja paista kananmunat jokaiselle syöjälle samalla pannulla. Koristele annos halutessasi vielä tuoreilla yrteillä ja nauti.

Lisää aiheesta