Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vain elämää -joulujaksossa tunnelmoitiin puuron äärellä – näin rakennat ihanan puurobaarin

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 15.11.2019
|
Muokattu: 31.8.2020
Toisessa Vain elämää -joulujaksossa ruokapöydän valtaa puurobaari. Yhteishyvän resepteillä toteutettu puurojuhla tarjosi artisteille kookosmaitoon keitetyn samettisen riisipuuron ja joukon erilaisia lisukkeita.

Puurobaarin runsaista makeista, mausteisista ja rouskuvista lisukkeista jokainen voi koota juuri oman näköisen puuroannoksen. Vain elämää -ohjelman joulupöydässä puurokulhoihin lusikoitiin esimerkiksi inkivääri-päärynähilloketta, hedelmäkeittoa ja rapeaa piparigranolaa. Ja todellakin, kookosriisipuuro maistuu ihanalta kanelin ja sokerin kanssa.

Hemmottele läheisiäsi jouluaamuna puurolla tai perusta puurobaari joulunviettoon saapuvien vieraiden tuloruoaksi. Kookosmaidosta tehty puuro on maidoton ja sopii useimmille, mutta myös manteli-, pähkinä- tai kaurajuomasta teet mainion maidottoman joulupuuron.

Lisukkeiksi sopivat myös tuoreet hedelmät paloiteltuina tai soseutettuina, sulatetut kotimaiset pakastemarjat, siemenet, hillot ja kiisselit. Laita lisukkeet erilaisiin kulhoihin, kokoa ne rennosti puurokattilan ympärille ja koristele kattaus jouluisilla oksilla ja kukilla.

Näillä resepteillä toteutat Vain elämää -puurobaarin:

Laita tarjolle myös pensasmustikoita, kuivattuja karpaloita, pähkinöitä, kanelia, sokeria ja vaahterasiirappia.

Vain elämää perjantaisin Nelosella ja Ruudussa. Jokaisen illan reseptit löydät jakson alkaessa osoitteessa yhteishyva.fi/vainelamaa

Lisää aiheesta