Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vain elämää -kauden juhlava päätös – jälkiruoaksi uudistunut klassikko

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 22.11.2019
|
Muokattu: 31.8.2020
10. kauden Vain elämää päättyy juhlaviin joulutunnelmiin ja britakakun uusiin makuihin. Yhteishyvän laatimassa juhlamenussa britakakku täytetään karpaloilla ja pyöritellään trendikkäästi kääretortuksi.

Kuohkealla marenkikerroksella kevennetty brita sopii täydellisesti joulupöytään. Karpaloilla, valkosuklaalla, vaniljakreemillä ja manteleilla täytetty kääretorttu on juuri sopivan makea ja kepeä päätös juhlavalle päivälliselle. Sen seuraksi sopii yhtä hyvin kupillinen hyvää kahvia kuin lasillinen makeaa jälkiruokaviiniäkin.

Kuohkean pohjan salaisuus ovat huoneenlämpöiset ainekset. Ota siksi myös maito huoneenlämpöön hyvissä ajoin.

Päinvastoin kuin muut kääretortut, britakääretortun pohja paistetaan hitaasti matalassa lämmössä. Pohjan paistoaika on peräti 40 minuuttia.

Sulata täytteeseen tuleva valkosuklaa varovasti, sillä se kestää kuumuutta huonommin kuin tumma suklaa. Anna suklaan ja karpalososeen jäähtyä ennen kuin sekoitat ne vaniljakastikkeeseen. Koristele valmis kääretorttu paahdetuilla mantelilastuilla ja tomusokerilla.

Vain elämää perjantaisin Nelosella ja Ruudussa. Jokaisen illan reseptit löydät jakson alkaessa osoitteessa yhteishyva.fi/vainelamaa

Lisää aiheesta