Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vain elämää -tähdet herkistyivät joulupöydän ääressä: ”En enää ikinä lähde jouluna reissuun”

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Risto Laine
Julkaistu: 29.11.2019
|
Muokattu: 31.8.2020
Vain elämää -juhlakausi huipentui viimeiseen joulujaksoon. Tähtikaarti tunnelmoi herkullisen jouluaterian ääressä ja syventyi pohtimaan joulun todellista merkitystä.

Vain elämää -ohjelman viimeisessä joulujaksossa juhlakauden artistit nauttivat Yhteishyvän resepteillä valmistettuja jouluruokia. Tähtien eteen oli katettu kalapainotteinen joulupöytä, jossa tarjoiltiin muun muassa kirjolohipastramia ja yrttirahkalla täytettyä nieriää.

Jälkiruoaksi tähtikatras pääsi maistelemaan karpaloilla raikastettua jouluista britakääretorttua.

”Käykää kiinni ja pidetään hauskaa”, VilleGalle kehotti kollegoitaan.

Kaikkien yllätykseksi myös Samu Haber saapui paikalle tunnelmoimaan muiden tähtiartistien kanssa. Viimeisessä jaksossa kuultiin koskettavia esityksiä ja laulajat herkistyivät yhdessä pohtimaan joulun todellista merkitystä.

”Tässä kun on ollut tosi kiireisiä vuosia viime aikoina, niin jouluhan on ollut todella tärkeä juhla. Silloin koko perhe kokoontuu ja ollaan kaikki siinä samassa pöydässä. Niitä hetkiä ei ole montaa kertaa vuodessa”, VilleGalle mainitsi.

”Ne on hienoja hetkiä ja silloin laitetaan räppibiisit nurkkaan”, hän lisäsi.

Ihmiset tekevät joulun

Moni artisteista kertoi viettäneensä osan jouluista ulkomailla. Laulajajoukko oli yhtä mieltä siitä, että joulussa tärkeintä on olla läheisten ja rakkaiden ihmisten kanssa.

”Jos rakkaat ihmiset ovat siinä, niin se on ihan sama missä on. Meitä on välillä ollut yli kymmenenkin reissussa. Se on ollut ihan mahtavaakin olla jossain Egyptin all inclusive -hotellissa. Siinä on ollut viinipullo tai muutamakin ja pelikortit loppuyötä varten. Lahjoja ja säätöä on ehkä vähän vähemmän silloin. Ihmiset tekevät sen joulun”, Samu Haber tiivisti.

Samoilla linjoilla oli myös Lauri Tähkä.

”Olimme joskus Intiassa lasten ja ex-vaimoni kanssa. Se oli ihan hauskaa. Intialaisten joulu on aivan erilainen. Lehmät ovat rannalla ja kaikki on ihan sekaisin. Kun oma jengi oli koossa, niin se oli periaatteessa ihan sama, missä oli”, laulaja totesi.

”Ilman joulua olisin varmasti parantolassa itseni kanssa”

Paljon ulkomailla jouluja viettänyt Vesala kertoi puolestaan päässeensä vihdoin nauttimaan juhlapyhistä myös kotimaassa.

”Olen ollut kaikki joulut aikuisiällä ulkomailla. Viime vuonna vietin ensimmäisen joulun Suomessa. Olimme veljeni ja lapseni kanssa Keski-Suomessa. Siellä jouluun kuului avantouintia ja savusauna. Aiomme toteuttaa saman myös tänä vuonna”, Vesala paljasti.

VilleGalle puolestaan oli sitä mieltä, että joulut kotimaan ulkopuolella eivät ole hänen juttunsa.

”Minäkin joskus koviksena lähdin pari vuotta sitten reissuun. Sitten kun joulupäivänä katsoin niitä onnellisia kuvia, niin kyllä mäkin siinä sitten murruin, että perhana, en ikinä enää lähde jouluna reissuun. Se ei vaan tuntunut hyvältä”, räppäri totesi.

Antti Tuisku kertoi joulun olevan hänelle ennen kaikkea rauhoittumisen ja itsensä löytämisen aikaa.

”Varsinkin, kun on asunut pohjoisessa, missä on pimeää monta kuukautta, niin ilman sitä joulua olisin varmasti ollut jossain parantolassa itseni kanssa”, Tuisku pohti.

Vain elämää perjantaisin Nelosella ja Ruudussa. Jokaisen illan reseptit löydät jakson alkaessa osoitteessa yhteishyva.fi/vainelamaa

Lisää aiheesta