Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vain elämää -tähdet vitsailivat puurobaarissa: ”Antilla on jo manteli nenässä”

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Risto Laine
Julkaistu: 22.11.2019
|
Muokattu: 31.8.2020
Vain elämää -erikoisjaksossa ohjelman tähtikaarti herkutteli puurobaarin ääressä ja paljasti lauluesitysten lomassa jouluisia perinteitään.

Vain elämää -ohjelman toisessa joulujaksossa juhlakauden artistit maistelivat Yhteishyvän resepteillä valmistettuja jouluisia herkkuja. Tähtien eteen oli katettu maistuva puurobaari, jonka kruunasi kookosmaidolla maustettu riisipuuro. Jälkiruoaksi tarjoiltiin piparkakkujoulutorttuja, joissa yhdistyvät joulun kaksi suosikkimakua: mausteiset piparkakut ja perinteiset joulutortut.

Herkkupöydän antimet herättivät keskustelua artistijoukossa.

”Tässä puurossako ei siis ole maitoa, jos tämä on kookosmaitoon tehty”, Maija Vilkkumaa pohti.

”Miksi kaiken pitää muuttua”, Antti Tuisku heitti ääni naristen.

”Täällä on Antilla jo manteli nenässä”, Lauri Tähkä lohkaisi saaden koko pöydän repeämään nauruun.

Ruokakasseja vähävaraisille

VilleGalle sekä puurobaarin vieraaksi kutsuttu JVG:n toinen osapuoli Jare kertoivat omasta vuosittaisesta joulutempauksestaan Helsingissä Malmin Prismassa. Räppäreiden tempauksen ideana on jakaa ruokakasseja vähävaraisille.

”Joulutempaus lähti liikkeelle, kun halusimme antaa hyvää sinne, mistä me olemme lähteneet. Me ostamme 300 ruokakassia aina joka vuosi siihen jonoon”, VilleGalle valotti.

”Meillä on aina ollut mahtavat antimet, mutta tuntuu, että nekään ei aina riitä. Jonoa tulee vuosi vuodelta enemmän. On hienoa nähdä, miten iloisia perheet ovat”, räppäri jatkoi.

Jaksossa kaksikko paljasti, että tapahtuma järjestetään myös tänä vuonna.

”Nyt siitä on tullut perinne, että se on aina siellä Malmilla. Jengi ei tule sinne fanittamaan meitä, vaan sinne tulevat ne, jotka ruokakasseja oikeasti tarvitsevat. Ei sinne kukaan kehtaa tulla viemään säkkiä tarvitsevan edestä”, Jare lisäsi.

Joulukuusi kotiin jo itsenäisyyspäivänä

Jakson aikana katsojat pääsivät nytkin nauttimaan lahjakkaiden laulajien upeista jouluisista esityksistä. Laulujen lomassa artistit availivat toisilleen tuomiaan lahjoja ja kertasivat jouluperinteitään.

Pientä kiistaa artistiporukan välillä aiheutti se, mikä on oikea hetki tuoda joulukuusi sisälle.

”Kyllä kuusi tuodaan sisälle aatonaattona tai päivää ennen aatonaattoa”, Maija Vilkkumaa mietti.

”Meillä kuusi on tuotu vasta aattoaamuna”, Elastinen totesi hämmentyneenä.

”Mä luulin, että se perinteinen ajankohta on itsenäisyyspäivänä! Eikö itsenäisyyspäivän jälkeen saa alkaa laittaman joulua”, Erin kyseli.

”Se kuusihan on jo kuihtunut aattoon mennessä”, Jare veisteli vieressä.

Vain elämää perjantaisin Nelosella ja Ruudussa. Jokaisen illan reseptit löydät jakson alkaessa osoitteessa yhteishyva.fi/vainelamaa

Lisää aiheesta