Valmista pintxoja, baskikeittiöstä tuttuja sormisyötäviä - Yhteishyvä

Valmista pintxoja, baskikeittiöstä tuttuja sormisyötäviä

Valmista pintxoja, baskikeittiöstä tuttuja sormisyötäviä

Valmista iso vadillinen sormisyötäviä pintxoja muutamasta raaka-aineesta, kutsu ystävät koolle ja kaada lasiin kuohuvaa.

Jaa Somessa
Teksti
Tiina Valkonen
Kuvat
SOK

Pintxot sopivat pieneen nälkään tai alkupalaksi. Mutkattomin tapa tutustua baskikeittiöön on maistella pintxoja. Ne ovat minivoileipiä, jotka on päällystetty esimerkiksi ilmakuivatulla kinkulla tai kalalla ja lävistetty cocktailtikulla. Baarista riippuen tikku joko heitetään lattialle tai asetetaan lautaselle syönnin jälkeen: tarjoilija kirjoittaa laskun tikkujen määrän perusteella.

Baskit eivät täytä pintxoilla vatsaansa. He syövät muutaman pintxon väli- tai alkupalaksi ja jatkavat sitten seuraavaan paikkaan tai illalliselle.

Varaa pintxoja naposteluun kullekin ruokailijalle 2–3 kappaletta kutakin.

Julkaistu: 5.6.2017
Muokattu: 4.12.2018
Jaa Somessa