Vinkit herkutteluun hyvällä omatunnolla – nappaa reseptit talteen! | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Planti pääkuva

Vinkit herkutteluun hyvällä omatunnolla – nappaa reseptit talteen!

Teksti:
Planti
Kuvat:
Planti, Liemessä-ruokablogi
Julkaistu: 17.9.2020
Muokattu: 17.9.2020
Herkuttelu saa taatusti hymyn huulillesi, kun nappaat arkeesi nämä ihanat hyvän mielen reseptit. Plantin monikäyttöisillä ja kasvipohjaisilla tuotteilla valmistat helposti herkullista ruokaa, joka tekee hyvää vatsalle, mielelle ja maailmalle. Kaupallinen yhteistyö / Planti

Hyvää hyvän puolesta! Kotimaisia kasvipohjaisia tuotteita valmistava Planti on osa Kavli-konsernia, joka ei ole mikään tavallinen yritys. Plantin omistaa Kavli-säätiö, jonka kautta voitot jaetaan humanitaaristen projektien, tutkimuksen ja kulttuurin piiriin. Valitsemalla nämä hyvän mielen reseptit pistät siis hyvän kiertämään herkullisemmin ja helpommin kuin koskaan ennen – aika mahtava juttu, eikö?

Reseptivinkit:

Hyvän mielen makaronilaatikko

Tarvitset:

400 g makaronia

7 dl kasvislientä (n. 1 ½ liemikuutiota ja 7,5 dl vettä)

2 dl soijarouhetta

3 valkosipulinkynttä

2 sipulia

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl soijakastiketta

½ tl jauhettua mustapippuria

2 tl paprikajauhetta

2 dl Planti Cooking Chiliä

1 dl tuoretta persiljaa koristeluun

2 dl (vegaanista) juustoraastetta tai rouheita leivänmuruja

  1. Kuumenna uuni 200 °C asteeseen.
  2. Laita makaronit kiehumaan runsaaseen veteen, mutta jätä ne hieman koviksi.
  3. Valmista kasvisliemi: kiehauta 7,5 dl vettä ja sulata joukkoon noin 1 ½ kasvisliemikuutiota.

  4. Hienonna pieneksi silpuksi sipulit ja valkosipulinkynnet.
  5. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kuullota sipulit sekä valkosipulit pehmeiksi.

  6. Lisää pannulle soijarouhe ja mausteet. Paista hetki ja kaada pannulle 2 dl kasvislientä.
  7. Kuumenna seos ja anna hautua, kunnes soijarouhe on imenyt enimmän nesteen.

  8. Kaada seos uunivuokaan ja sekoita joukkoon esikypsennetyt makaronit sekä loput aineet.
  9. Ripottele päälle (vegaaninen) juustoraaste tai rouheat leivänmurut.
  10. Kypsennä uunin keskitasolla noin 35–40 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt.
  11. Anna makaronilaatikon vetäytyä hetki huoneenlämmössä ja nauti tuoreen persiljan kera!

Hurmaava mustikkakakku

Kuva ja resepti: Liemessä-ruokablogi

Tarvitset:

250 g pakastettuja mustikoita

1 rkl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 munaa (vegaaninen korvike alla)

1 dl rypsiöljyä

2 dl Planti YogOat Vaniljaa

1 sitruunan raastettu kuori

½ sitruunan mehu

vehnäjauhoja

1 dl mantelijauhoja

2 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

Lisäksi:

tuoreita pensasmustikoita

tomusokeria

Planti YogOat Omena & Vaniljaa

  1. Kaada jäiset mustikat kulhoon ja sekoita joukkoon 1 rkl vehnäjauhoja.

  2. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi tai tee vegaaninen versio (ohje alla).
  3. Lisää vaahtoon öljy ohuena nauhana sekä loput märät aineet ja jauhotetut mustikat.
  4. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja vatkaa märkien aineiden joukkoon.

  5. Leivinpaperoi, voitele öljyllä ja jauhota vehnäjauhoilla n. 20 cm irtopohjavuoka.
  6. Kaada taikina vuokaan ja paista 180 °C -asteisen uunin keskitasolla n. 40 minuuttia.
  7. Anna kakun jäähtyä n. 15 minuuttia ja poista vuoka.

  8. Koristele tuoreilla pensasmustikoilla ja tomusokerilla.
  9. Herkuttele valmista kakkua Planti YogOat Vaniljan kera ja nauti jokaisesta suupalasta!

Vegevinkki: Kakun munat voit korvata sekoittamalla 2 rkl peruna- tai maissitärkkelystä ja 2 tl leivinjauhetta. Sekoita joukkoon 2 rkl öljyä ja 4 rkl vettä. Vatkaa kuohkeaksi ja lisää munien tilalla taikinaan (vastaa noin kahta munaa).

Lisää aiheesta