Kuva ja resepti: Liemessä-ruokablogi
Tarvitset:
250 g pakastettuja mustikoita
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 munaa (vegaaninen korvike alla)
1 dl rypsiöljyä
2 dl Planti YogOat Vaniljaa
1 sitruunan raastettu kuori
½ sitruunan mehu
vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Lisäksi:
tuoreita pensasmustikoita
tomusokeria
Planti YogOat Omena & Vaniljaa
Kaada jäiset mustikat kulhoon ja sekoita joukkoon 1 rkl vehnäjauhoja.
Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi tai tee vegaaninen versio (ohje alla).
Lisää vaahtoon öljy ohuena nauhana sekä loput märät aineet ja jauhotetut mustikat.
Sekoita kuivat aineet kulhossa ja vatkaa märkien aineiden joukkoon.
Leivinpaperoi, voitele öljyllä ja jauhota vehnäjauhoilla n. 20 cm irtopohjavuoka.
Kaada taikina vuokaan ja paista 180 °C -asteisen uunin keskitasolla n. 40 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä n. 15 minuuttia ja poista vuoka.
Koristele tuoreilla pensasmustikoilla ja tomusokerilla.
Herkuttele valmista kakkua Planti YogOat Vaniljan kera ja nauti jokaisesta suupalasta!
Vegevinkki: Kakun munat voit korvata sekoittamalla 2 rkl peruna- tai maissitärkkelystä ja 2 tl leivinjauhetta. Sekoita joukkoon 2 rkl öljyä ja 4 rkl vettä. Vatkaa kuohkeaksi ja lisää munien tilalla taikinaan (vastaa noin kahta munaa).