Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Janssonin perunat

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Perunat ja anjovis ovat erottamaton makupari, joka taipuu uudella tavalla myös juhlapurtavaksi. Tarjoa pienet perunat kalapöydässä tai pikkujoulun sormisyötävänä.

Ainekset

500 g
pinkkejä perunoita
1 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa
150 g
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
79 g
(1 prk 125/79 g) anjovisfileitä
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
raastettua sitruunankuorta
1/2 kpl
ruukku ruohosipulia tai tilliä hienonnettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Pese perunat ja halkaise ne pitkittäin. Laita perunanpuolikkaat leivinpaperille pellille leikkuupuoli ylöspäin. Sivele öljyllä ja mausta suolalla. Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia.

500 g
pinkkejä perunoita
1 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa
2

Vatkaa ranskankerma jämäkäksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Kääräise anjovisfileet rulliksi. Laita jokaisen perunan päälle anjovisrulla ja nokare ranskankermaa. Viimeistele mustapippurilla, sitruunankuoriraasteella ja ruohosipulilla tai tillillä.

150 g
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
79 g
(1 prk 125/79 g) anjovisfileitä
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
raastettua sitruunankuorta
1/2 kpl
ruukku ruohosipulia tai tilliä hienonnettuna
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.10.2019
|
Muokattu: 20.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

266

1114

16,5 g

8,0 g

19,8 g

4,0 g

1,0 g

8,5 g

2,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 kpl ruukku ruohosipulia tai tilliä hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli