Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Aurajuustopossu-fileerulla grillissä ja Kulman Keittiön grillisalaatti

timer-icon60 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Porsaanfilee halkaistaan levyksi ja täytetään aurajuustotäytteellä. Fileerulla solmitaan kevätsipulin varsilla sekä pekonilla ja kypsennetään grillissä. Mehevän fileerullan kanssa tarjotaan Kulman Keittiön grillisalaattia.

Ainekset

1 kg
porsaan sisäfileetä
2 tl
suolaa
2 tl
mustapippuria
2 tl
savupaprikaa
1/2 dl
sinappia
1 pkt (170 g) aurajuustoa
0.5 pnt kevätsipulia
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
1 tl
savupaprikaa
2 rkl
öljyä
0.5 pnt kevätsipulia
1 pkt pekonia
500 g
Kulman Keittiön grillisalaattia

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Puhdista filee kalvoista ja halkaise pitkittäissuunnassa, jättäen noin 1 cm kiinni keskeltä. Avaa vielä puolikas sivusuunnassa niin, että saat fileestä levyn. Nuiji filee lihanuijalla ohueksi levyksi.

1 kg
porsaan sisäfileetä
2

Mausta fileelevy ja levitä fileeseen sinappi ja murustettu aurajuusto. Pilko kevätsipuli ja lisää juuston päälle.

2 tl
suolaa
2 tl
mustapippuria
2 tl
savupaprikaa
1/2 dl
sinappia
1 pkt (170 g) aurajuustoa
0.5 pnt kevätsipulia
3

Kääri fileelevy rullalle. Lisää pinnalle mausteet ja kääri ympärille ensin kevätsipulia ja päälle pekonia. Pekoni kiinnittää rullan, mutta tarvittaessa voit sitoa rullan kiinni muutamalla grillitikuilla.

1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
1 tl
savupaprikaa
2 rkl
öljyä
0.5 pnt kevätsipulia
1 pkt pekonia
4

Grillaa fileerullaa noin 20 minuuttia välillä käännellen, porsaanliha on kypsää kun sisälämpö on 70 astetta. Anna lihan vetäytyä hetki foliossa.

5

Tarjoa fileerullan kanssa Kulman Keittiön grillisalaattia.

500 g
Kulman Keittiön grillisalaattia

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?

Lisää aiheesta

Kuvat:
Foody Allen / Jenni Virta
Julkaistu: 10.6.2019
|
Muokattu: 7.1.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

200

836

9,5 g

2,3 g

1,5 g

1,0 g

0,6 g

26,6 g

2,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 pkt (170 g) aurajuustoa,

0,5 pnt kevätsipulia,

0,5 pnt kevätsipulia,

1 pkt pekonia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli