Gluteeniton pullataikina - Yhteishyvä

Gluteeniton pullataikina

Gluteeniton pullataikina
Kappaleita
16
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
225°C
Ruokavalio
Tästä gluteenittomasta pullataikinasta pyöräytät meheviä ja pehmeitä pullia. Psylliumjauhe tuo taikinaan sitkoa ja kuituja.
Jaa Somessa

Ainekset

50 g
voita tai margariinia
2 1/2 dl
maitoa
25 g
(0.5 pkt) hiivaa
1 1/2 tl
psylliumia
1
kananmuna
1 dl
sokeria
1/2 rkl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
1 dl
riisijauhoja
5 dl
gluteenitonta jauhoseosta

LISÄKSI

1
kananmuna
3 rkl
raesokeria

Vinkki: Jos haluat pullista myös maidottomia, käytä nesteenä kaurajuomaa ja rasvana maidotonta leivontamargariinia.

Näin teet

1

Ota rasva pehmenemään noin tunti ennen leipomista.

50 g
voita tai margariinia
2

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää psyllium, sekoita ja anna turvota 10 minuuttia.

2 1/2 dl
maitoa
25 g
(0.5 pkt) hiivaa
1 1/2 tl
psylliumia
3

Sekoita kananmuna, sokeri ja mausteet maitoseokseen. Lisää pehmeä rasva ja riisijauhot, sekoita. Vaivaa taikinaa sähkövatkaimen tai yleiskoneen taikinakoukuilla ja lisää gluteenitonta jauhoseosta desi kerrallaan koneen käydessä. Vaivaa vielä noin 5 minuuttia koko jauhomäärän lisäämisen jälkeen.

1
kananmuna
1 dl
sokeria
1/2 rkl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
1 dl
riisijauhoja
5 dl
gluteenitonta jauhoseosta
4

Älä kohota taikinaa. Pyörittele se pulliksi tai kääräise korvapuusteiksi, laita pullat leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota noin 30 minuuttia.

5

Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Kypsennä uunissa noin 12 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä.

3 rkl
raesokeria
1
kananmuna
Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Kaisa Jouhki
Kuvat
Anna Huovinen
Julkaistu: 27.2.2019
Muokattu: 28.2.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja4 g56 g
Proteiinia1 g16 g
Rasvaa3 g46 g
Kuituja0 g3 g
Energiaa kj184 2943
Energiaa kcal44 703

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • kananmuna

  • 1 dl sokeria

  • 5 dl gluteenitonta jauhoseosta

  • kananmuna

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja4 g56 g
Proteiinia1 g16 g
Rasvaa3 g46 g
Kuituja0 g3 g
Energiaa kj184 2943
Energiaa kcal44 703

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • kananmuna

  • 1 dl sokeria

  • 5 dl gluteenitonta jauhoseosta

  • kananmuna

Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Kaisa Jouhki
Kuvat
Anna Huovinen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.