Italian mamman lihapullarisotto - Yhteishyvä

Italian mamman lihapullarisotto

Italian mamman lihapullarisotto
Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Uunin lämpötila
225°C
Ruokavalio
Kokkaa Italian mamman tapaan koko perheelle maistuvat uunilihapullat ja kolmen tomaatin risotto.
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
jauhelihaa
1 kpl
kananmuna
1 dl
raastettua parmesaanijuustoa
2 tl
oreganoa
1/2 - 1 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
2 rkl
rypsiöljyä (lihapullien pyörittämiseen)

RISOTTO

8 dl
vettä
2 kpl
kasvis- tai kanaliemikuutiota (gluteenitonta)
1 dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
2 rkl
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
tomaattipyreetä
3 dl
risottoriisiä
2 dl
ruokakermaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
125 g
mozzarellajuustoa
1
ruukku basilikaa
250 g
kirsikkatomaatteja

Näin teet

1

Säädä uuni 225 asteeseen. Sekoita jauheliha, muna, juusto ja mausteet tasaiseksi massaksi. Pyöritä siitä öljytyin käsin halkaisijaltaan noin 3–4 cm:n lihapullia ja laita ne leivinpaperille uunipellille. Paista uunissa noin 10 minuuttia.

400 g
jauhelihaa
1 kpl
kananmuna
1 dl
raastettua parmesaanijuustoa
2 tl
oreganoa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1/2 - 1 tl
suolaa
2 rkl
rypsiöljyä (lihapullien pyörittämiseen)
2

Valmista liemi vedestä ja liemikuutioista. Pidä liemi kuumana.

2 kpl
kasvis- tai kanaliemikuutiota (gluteenitonta)
8 dl
vettä
3

Valuta aurinkokuivatut tomaatit, säästä öljy. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja valkosipulit. Mittaa 2 rkl tomaattien öljyä kattilaan. Kuullota siinä valkosipulia 1 minuutti. Lisää aurinkokuivatut tomaatit, tomaattipyree ja riisi ja kuullota 1 minuutti. Sekoita kauhallinen lientä joukkoon. Kypsennä keskilämmöllä, kunnes liemi on imeytynyt riisiin. Lisää lientä kauhallinen kerrallaan ja kypsennä risottoa yhteensä noin 10 minuuttia. Risotto saa jää kosteaksi ja puuromaiseksi.

2 rkl
tomaattipyreetä
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
3 dl
risottoriisiä
1 dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
4

Sekoita kerma ja mustapippuri risottoon. Kypsennä vielä 5 minuuttia.

2 dl
ruokakermaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
5

Valuta mozzarella. Revi se suupaloiksi risoton päälle. Viimeistele basilikalla ja kirsikkatomaateilla. Tarjoa lihapullien kanssa.

125 g
mozzarellajuustoa
1
ruukku basilikaa
250 g
kirsikkatomaatteja
Resepti
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 11.3.2019
Muokattu: 14.3.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja56 g225 g
Proteiinia37 g146 g
Rasvaa50 g199 g
Kuituja3 g13 g
Energiaa kj3458 13830
Energiaa kcal826 3304

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl raastettua parmesaanijuustoa

  • 2 rkl tomaattipyreetä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja56 g225 g
Proteiinia37 g146 g
Rasvaa50 g199 g
Kuituja3 g13 g
Energiaa kj3458 13830
Energiaa kcal826 3304

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl raastettua parmesaanijuustoa

  • 2 rkl tomaattipyreetä

Resepti
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Ninna Lindström

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.