Maapähkinävoilla maustettu lihapata - Yhteishyvä

Maapähkinävoilla maustettu lihapata

Maapähkinävoilla maustettu lihapata
Annokset
8
Valmistusaika
Useita tunteja
Maapähkinävoin mehevöittämää gambialaista lihapataa kutsutaan domodaksi. Resepti on lukijamme Yayan, jonka viisihenkisessä perheessä tätä afrikkalaista pataa kokataan viikoittain.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
naudanpaistia
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
3 rkl
rypsiöljyä
140 g
(1 prk) tomaattisosetta
1 tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
chilirouhetta
7 - 8 dl
vettä
2
lihaliemikuutiota (gluteenitonta)
340 g
(1 prk) maapähkinävoita (sokeritonta)
1
(600 g) bataatti

VINKKI: Tee lihapata broilerin paistileikkeistä. Broilerille riittää tunnin haudutus.

Näin teet

1

Leikkaa liha noin 2 cm:n kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

1 kg
naudanpaistia
4
valkosipulinkynttä
2
sipulia
2

Ruskista lihat kolmessa erässä öljyssä paistinpannulla. Siirrä lihat pataan tai isoon kattilaan. Huuhdo pannu ruskistusten välillä vedellä ja kaada huuhdevesi lihojen päälle.

3 rkl
rypsiöljyä
7 - 8 dl
vettä
3

Lisää sipuli, valkosipuli, tomaattisose ja mausteet sekä sen verran vettä, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Murenna liemikuutiot pataan ja sekoita maapähkinävoi joukkoon.

140 g
(1 prk) tomaattisosetta
1 tl
suolaa
1 tl
chilirouhetta
1 tl
rouhittua mustapippuria
2
lihaliemikuutiota (gluteenitonta)
340 g
(1 prk) maapähkinävoita (sokeritonta)
4

Anna padan hautua hiljalleen 1 ½ tuntia silloin tällöin sekoitellen. Kuori ja leikkaa bataatti 3 cm:n paloiksi ja lisää ne pataan. Keitä hiljalleen noin 30 minuuttia tai kunnes bataatti on kypsää ja liha mureaa. Tarjoa pata keitetyn riisin kanssa.

1
(600 g) bataatti
Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Kaisa Jouhki
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 10.1.2019
Muokattu: 19.2.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja1 g11 g
Proteiinia28 g222 g
Rasvaa9 g71 g
Kuituja0 g1 g
Energiaa kj822 6573
Energiaa kcal196 1570

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • sipulia

  • valkosipulinkynttä

  • lihaliemikuutiota (gluteenitonta)

  • 340 g (1 prk) maapähkinävoita (sokeritonta)

  • (600 g) bataatti

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja1 g11 g
Proteiinia28 g222 g
Rasvaa9 g71 g
Kuituja0 g1 g
Energiaa kj822 6573
Energiaa kcal196 1570

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • sipulia

  • valkosipulinkynttä

  • lihaliemikuutiota (gluteenitonta)

  • 340 g (1 prk) maapähkinävoita (sokeritonta)

  • (600 g) bataatti

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Kaisa Jouhki
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.