Marengilla kuorrutettu mutakakku - Yhteishyvä

Marengilla kuorrutettu mutakakku

???
Paloja
10
Ruokavalio
Suloisen makeaa marengilla kuorrutettua suklaakakkua riittää pienikin pala. Gluteenittoman herkun maustaa appelsiini.
Jaa Somessa

Ainekset

1 dl
Mantelilastuja
200 g
Tummaa suklaata
150 g
Voita
1 kpl
Appelsiinin kuori raasteena
4 kpl
Kananmunankeltuaista
2 kpl
Kananmunaa
3/4 dl
(3/4 dl) tomusokeria
1 tl
Vaniljasokeria
3/4 dl
(3/4 dl) maissitärkkelystä (maizena)
1 dl
Mantelijauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1/4 tl
(1/4 tl) suolaa

MARENKI

50 g
Tummaa suklaata
4 kpl
Kananmunanvalkuaista
1 3/4 dl
(1 3/4 dl) tomusokeria
1 tl
Omenaviinietikkaa
2 tl
Maissitärkkelystä (maizena)

Näin teet

1

Säädä uuni 170 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (22–24 cm) ja vuoraa se mantelilastuilla. Sulata suklaa ja voi varovasti mikrossa, sekoita sileäksi.

Pese ja raasta appelsiininkuori. Erottele keltuaiset ja säästä valkuaiset marenkiin. Vatkaa keltuaiset, 2 kananmunaa ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja appelsiininkuori. Lisää ne vuorotellen suklaasulan kanssa taikinaan. Kaada vuokaan ja paista 20 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä tutisevan pehmeäksi.

Säädä uuni 180 asteeseen. Varmista, että vispilät ovat puhtaat ja kuivat. Vatkaa valkuaisia minuutti. Vatkaa sokeri ohuena nauhana joukkoon. Tiputtele etikka tanakkaan vaahtoon. Siivilöi ja sekoita tärkkelys joukkoon. Lusikoi marenki kakulle. Sulata suklaa ja valuta kakun yli raidaksi. Kuvioi marenki lusikalla pyöräyttämällä. Paista kakun marenkipinta uunissa rapeaksi, noin 20 minuuttia.

Vinkki: Koristele kakku marjoilla ja hedelmillä ja viimeistele tomusokerilla.

2

Pese ja raasta appelsiininkuori. Erottele keltuaiset ja säästä valkuaiset marenkiin. Vatkaa keltuaiset, 2 kananmunaa ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja appelsiininkuori. Lisää ne vuorotellen suklaasulan kanssa taikinaan. Kaada vuokaan ja paista 20 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä tutisevan pehmeäksi.

1 kpl
Appelsiinin kuori raasteena
2 kpl
Kananmunaa
4 kpl
Kananmunankeltuaista
1 tl
Vaniljasokeria
3/4 dl
(3/4 dl) tomusokeria
1 dl
Mantelijauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1/4 tl
(1/4 tl) suolaa
3/4 dl
(3/4 dl) maissitärkkelystä (maizena)
3

Säädä uuni 180 asteeseen. Varmista, että vispilät ovat puhtaat ja kuivat. Vatkaa valkuaisia minuutti. Vatkaa sokeri ohuena nauhana joukkoon. Tiputtele etikka tanakkaan vaahtoon. Siivilöi ja sekoita tärkkelys joukkoon. Lusikoi marenki kakulle. Sulata suklaa ja valuta kakun yli raidaksi. Kuvioi marenki lusikalla pyöräyttämällä. Paista kakun marenkipinta uunissa rapeaksi, noin 20 minuuttia.

4 kpl
Kananmunanvalkuaista
1 3/4 dl
(1 3/4 dl) tomusokeria
1 tl
Omenaviinietikkaa
2 tl
Maissitärkkelystä (maizena)
50 g
Tummaa suklaata
4

Vinkki: Koristele kakku marjoilla ja hedelmillä ja viimeistele tomusokerilla.

Resepti
Taina Tellman
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 19.11.2017
Muokattu: 27.10.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja33 g331 g
Proteiinia10 g103 g
Rasvaa33 g329 g
Kuituja3 g32 g
Energiaa kj1975 19752
Energiaa kcal472 4719

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Appelsiinin kuori raasteena

  • 1 tl Vaniljasokeria

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • 0,25 tl (1/4 tl) suolaa

  • 2 tl Maissitärkkelystä (maizena)

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja33 g331 g
Proteiinia10 g103 g
Rasvaa33 g329 g
Kuituja3 g32 g
Energiaa kj1975 19752
Energiaa kcal472 4719

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Appelsiinin kuori raasteena

  • 1 tl Vaniljasokeria

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • 0,25 tl (1/4 tl) suolaa

  • 2 tl Maissitärkkelystä (maizena)

Resepti
Taina Tellman

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.