Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paahdettu kurpitsasosekeitto

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Kurpitsa kuuluu syksyn sesonkiherkkuihin. Itäharjun Prisman palvelutorivastaava Jaakko Simonen tarjoilee keiton smetanavaahdon ja yrttiöljyn kera.

Ainekset

1 dl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa
1/2 tl
hunajaa
muutama oksa tuoretta persiljaa ja timjamia
120 g
(1 prk) smetanaa
1 1/5 kg
(1 iso kpl) myskikurpitsaa
rypsiöljyä
1 kpl
keskikokoinen keltasipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 kpl
punainen chili
1 dl
kuohukermaa
50 g
voita
3 - 4 dl
vettä
suolaa
koristeluun paahdettuja kurpitsansiemeniä

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Tee yrttiöljy. Laita kaikki yrttiöljyn ainekset blenderiin ja soseuta hienoksi. Maista ja mausta tarvittaessa.

1 dl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa
1/2 tl
hunajaa
muutama oksa tuoretta persiljaa ja timjamia
2

Vaahdota smetana vatkaimella tai vispilällä kovaksi vaahdoksi.

120 g
(1 prk) smetanaa
3

Tee kurpitsasosekeitto. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen (kiertoilma, 200 astetta tavallisessa uunissa). Leikkaa kurpitsa pitkittäin puoliksi. Kaavi siemenet pois. Sivele leikkuupinnoille öljyä ja laita uunivuokaan leikkuupinta alaspäin. Paahda uunissa 30 min. Sillä välin leikkaa sipuli puoliksi. Älä kuori. Sivele öljyä leikkuupinnoille ja jätä odottamaan. Leikkaa chili puoliksi ja kaavi sisältä siemenet pikkulusikan avulla. Kun kurpitsat ovat olleet uunissa 30 minuuttia laita sipuli (leikkauspinta alaspäin), chili ja valkosipulinkynsi myös uunivuokaan ja jatka paahtamista noin 20 min. Kun sekä kurpitsa että sipuli ovat niin pehmeitä, että niitä voi muussata haarukalla, ovat ne valmiita. Nosta uunivuoka pöydälle ja anna jäähtyä hetki. Kaavi kurpitsojen hedelmäliha blenderiin lusikalla. Lisää joukkoon chili, kuoritut sipulit ja valkosipuli. Lisää kerma, voi ja osa vedestä. Soseuta hienoksi. Lisää vettä tarvittaessa, kunnes koostumus on hyvä. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Jos kurpitsakeitto pysyy kuumana on se valmista nautittavaksi. Jos keitto on jäähtynyt kaada se kattilaan ja lämmitä pohjaa myöten sekoittaen.

1 1/5 kg
(1 iso kpl) myskikurpitsaa
rypsiöljyä
1 kpl
keskikokoinen keltasipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 kpl
punainen chili
1 dl
kuohukermaa
50 g
voita
3 - 4 dl
vettä
suolaa
4

Kaada kurpitsakeitto lautaselle ja koristele smetanavaahdolla sekä yrttiöljyllä. Viimeistele muutamalla paahdetulla kurpitsansiemenellä.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
Foody Allen / Jenni Virta
Julkaistu: 26.9.2019
|
Muokattu: 19.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

550

2302

55,0 g

22,3 g

8,8 g

7,5 g

6,3 g

3,8 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

rypsiöljyä,

suolaa,

koristeluun paahdettuja kurpitsansiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli