Parsa-lohinyytit - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parsa-lohinyytit

Parsa-lohinyytit
Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Uunin lämpötila
200°C
Kääri parsa, lohi ja peruna samaan nyyttiin ja kypsennä koko ateria grillaten tai uunissa yhdessä paketissa.
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
perunaa
500 g
(1 nippu) parsaa
1 l
vettä
1 kpl
sitruuna
1/2 kpl
purjoa
500 g
kirjolohifileetä
4 rkl
margariinia
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

KEVÄTSIPULIPISTOU-KASTIKE

3 kpl
kevätsipulinvartta
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 kpl
sitruunan mehu
1/2 dl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa

LISÄKSI

leivinpaperia
foliota

Vinkki: Voit tehdä nyytit jääkaappiin valmiiksi odottamaan. Ota ne huoneenlämpöön 20 minuuttia ennen kypsennystä.

Näin teet

1

Pese ja viipaloi perunat hyvin ohuiksi siivuiksi. Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Puolita parsat.

500 g
(1 nippu) parsaa
2 kpl
perunaa
2

Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Keitä perunaviipaleita ja parsoja 5 minuuttia. Siivilöi, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.

1 l
vettä
3

Leikkaa sitruuna noin ½ cm:n viipaleiksi. Huuhtele ja viipaloi purjo. Poista kalasta ruodot ja nahka. Leikkaa filee neljään osaan.

1 kpl
sitruuna
500 g
kirjolohifileetä
1/2 kpl
purjoa
4

Valmista pistou-kastike. Soseuta kastikkeen ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi.

1/2 dl
oliiviöljyä
1/2 kpl
sitruunan mehu
3 kpl
kevätsipulinvartta
1/2 tl
suolaa
1 kpl
valkosipulinkynsi
5

Tee nyytit. Laita neljä leivinpaperiarkkia työalustalle. Jaa arkeille kerroksittain perunasiivut, parsat ja purjo. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Lisää päälle muutama sitruunasiivu ja rasvanokare. Laita kalapalat päällimmäisiksi ja sivele pintaan pistou-kastiketta.

leivinpaperia
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
4 rkl
margariinia
6

Sulje nyytit taittamalla paperin toinen puoli täytteiden yli. Taita paperiarkkien reunat tiiviiksi. Jos kypsennät nyytit grillissä, kääri ne vielä kaksinkertaiseen folioon.

7

Kypsennä nyyttejä grillissä keskilämmöllä 15–20 minuuttia tai 200-asteissa uunissa 10–15 minuuttia.

8

Anna nyyttien jäähktyä muutama minuutti ennen avaamista.

Resepti
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Mikko Hannula
Julkaistu: 10.4.2019
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja11 g42 g
Proteiinia26 g105 g
Rasvaa35 g141 g
Kuituja7 g27 g
Energiaa kj2013 8053
Energiaa kcal482 1926

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • leivinpaperia

  • foliota

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja11 g42 g
Proteiinia26 g105 g
Rasvaa35 g141 g
Kuituja7 g27 g
Energiaa kj2013 8053
Energiaa kcal482 1926

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • leivinpaperia

  • foliota

Resepti
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Mikko Hannula

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.