Pieni savujuustosalaatti - Yhteishyvä

Pieni savujuustosalaatti

???
Annokset
4
Ruokavalio
Savujuustosalaatti tarjotaan aterialla ennen jälkiruokaa. Salaatin raikkaaseen makumaailmaan sopivat myös mustaleimainen emmental, sinihomejuusto ja lempeä leipäjuusto.
Jaa Somessa

Ainekset

1/2 - 1 kpl
Kerää jääsalaattia tai muuta salaattia
200 g
Juuriselleriä tai 1-2 sellerin vartta
125 g
Savujuustoa
20 g
Pähkinöitä
12 kpl
Viinirypäleitä
1 - 2 kpl
Omenaa

KASTIKE

1/2 dl
Majoneesia
1 dl
Kermaviiliä
1 tl
Sinappia
1 rkl
Sitruunamehua
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) pippuria
Hunajaa tai sokeria, halutessasi

Näin teet

1

Revi salaatti suikaleiksi ja laita sivuun odottamaan.

Kuori ja suikaloi juuriselleri. Keitä suikaleita kevyesti suolalla maustetussa vedessä (1/4 tl suolaa/1 l vettä) 1–2 minuuttia, valuta hyvin. Leikkaa sellerinvarret hyvin ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi juusto, rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi, puolita rypäleet ja kuutioi omenat. Sekoita selleri, juusto, pähkinät, rypäleet ja omenat keskenään.

Sekoita majoneesi kermaviiliin. Mausta kastike sinapilla, sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Lisää halutessasi myös tilkka hunajaa tai ripaus sokeria. Kääntele kastike selleri-juustoseokseen.

Pane jääsalaattia annoskulhojen pohjalle. Lusikoi juustosalaatti päälle. Koristele salaatinlehdillä halutessasi.

2

Kuori ja suikaloi juuriselleri. Keitä suikaleita kevyesti suolalla maustetussa vedessä (1/4 tl suolaa/1 l vettä) 1–2 minuuttia, valuta hyvin. Leikkaa sellerinvarret hyvin ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi juusto, rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi, puolita rypäleet ja kuutioi omenat. Sekoita selleri, juusto, pähkinät, rypäleet ja omenat keskenään.

200 g
Juuriselleriä tai 1-2 sellerin vartta
125 g
Savujuustoa
20 g
Pähkinöitä
12 kpl
Viinirypäleitä
1 - 2 kpl
Omenaa
3

Sekoita majoneesi kermaviiliin. Mausta kastike sinapilla, sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Lisää halutessasi myös tilkka hunajaa tai ripaus sokeria. Kääntele kastike selleri-juustoseokseen.

1/2 dl
Majoneesia
1 dl
Kermaviiliä
1 tl
Sinappia
1 rkl
Sitruunamehua
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) pippuria
Hunajaa tai sokeria, halutessasi
4

Pane jääsalaattia annoskulhojen pohjalle. Lusikoi juustosalaatti päälle. Koristele salaatinlehdillä halutessasi.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Päivi Ristell
Julkaistu: 16.11.2017
Muokattu: 7.8.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja12 g47 g
Proteiinia3 g11 g
Rasvaa10 g39 g
Kuituja4 g15 g
Energiaa kj658 2630
Energiaa kcal157 629

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 125 g Savujuustoa

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) pippuria

  • Hunajaa tai sokeria, halutessasi

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja12 g47 g
Proteiinia3 g11 g
Rasvaa10 g39 g
Kuituja4 g15 g
Energiaa kj658 2630
Energiaa kcal157 629

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 125 g Savujuustoa

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) pippuria

  • Hunajaa tai sokeria, halutessasi

Resepti
Taina Salovaara

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.