Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Porkkanahummus vauvalle

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Lempeä porkkanahummus sopii kasvisten dippailuun sormiruokailun aloittaneelle pienokaiselle. Juustokuminalla ja seesamiöljyllä maustettu hummus tutustuttaa vauvan makujen kiehtovaan maailmaan.

Ainekset

200 g
(2 kpl) porkkanaa
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
sitruunamehua
1 tl
seesamiöljyä
ripaus juustokuminaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja leikkaa porkkanat pieniksi paloiksi. Keitä tai höyrytä porkkanoita, kunnes ne pehmenevät.

200 g
(2 kpl) porkkanaa
2

Laita kaikki ainekset kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Hummus säilyy jääkaapissa pari päivää. Voit pakastaa hummusta jääpalamuoteissa käteviksi paloiksi.

1 tl
sitruunamehua
ripaus juustokuminaa
1 tl
seesamiöljyä
1 rkl
rypsiöljyä

Vinkki: Mausta porkkanoiden keitinvesi pienellä valkosipulinkynnellä. Poista kynsi ennen porkkanoiden soseuttamista.

Miltä maistui?
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 20.6.2019
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

38

158

3,2 g

0,2 g

1,8 g

1,8 g

0,8 g

0,2 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli