Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Punajuuri-vuohenjuustopaistos ja paistettua lohta

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Kulman Keittiön suosittu punajuuri-vuohenjuustopaistos onnistuu myös kotikeittiössä. Keittiömestari Joakim Kvarnström tarjoilee paistoksen lohen kera.

Ainekset

1 kg
punajuuria
1 kpl
oksa rosmariinia
1 rkl
hunajaa
3 rkl
rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
150 g
vuohenjuustoa
200 g
(1 prk) creme fraichea
1 kpl
punasipuli
1 rkl
sitruunamehua
1 rkl
hienonnettua ruohosipulia
65 g
(n. 1/3 tuubia) Kallen mätitahnaa
600 g
suomustettu lohifilee
öljyä paistamiseen

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Tee punajuuri-vuohenjuustopaistos. Kuori ja lohko punajuuret. Hienonna rosmariini ja sekoita kaikki aineet vuohenjuustoa lukuunottamatta keskenään. Levitä punajuurilohkot uunivuokaan ja paahda 180-asteisessa uunissa 30 min. Murusta vuohenjuustoa punajuurilohkojen päälle ja jatka paahtamista noin 10 min. Voit myös käyttää Kulman Keittiön valmista punajuuri-vuohenjuustopaistosta.

1 kg
punajuuria
1 kpl
oksa rosmariinia
1 rkl
hunajaa
3 rkl
rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
150 g
vuohenjuustoa
2

Tee punasipulicreme. Vaahdota creme fraiche. Lisää punasipuli, sitruunamehu, ruohosipuli ja Kallen mätitahna. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

200 g
(1 prk) creme fraichea
1 kpl
punasipuli
1 rkl
sitruunamehua
1 rkl
hienonnettua ruohosipulia
65 g
(n. 1/3 tuubia) Kallen mätitahnaa
suolaa
mustapippuria
3

Leikkaa lohi neljään annospalaan ja paista kevyesti öljytyssä pannussa kypsäksi aloittaen nahkapuolelta. Tarjoile punajuuri-vuohenjuustopaistos lohen ja punasipulicremen kera.

600 g
suomustettu lohifilee
öljyä paistamiseen

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
Foody Allen / Jenni Virta
Julkaistu: 26.9.2019
|
Muokattu: 10.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

840

3515

62,0 g

22,5 g

26,0 g

25,5 g

6,5 g

41,5 g

1,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

suolaa,

mustapippuria,

öljyä paistamiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli