Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Raparperi-vuohenjuustosalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Keväinen vuohenjuustosalaatti rikastetaan hunajalla makeutetulla raparperilla. Salaatti sopii tarjottavaksi niin lämpimänä kuin kylmänäkin vaikka kevään juhlapöydässä.

Ainekset

500 g
(4-5) raparperin vartta
2 dl
hasselpähkinöitä
3 rkl
hunajaa
100 g
(1 rs) rucolaa
100 g
(1 rs) babypinaattia
1
ruukku ruohosipulia
400 g
(2 pkt) vuohenjuustoa

Kastike

4 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
valkoviinietikkaa
2 tl
vahvaa sinappia
1/2 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen.

2

Leikkaa raparperit 2–3 cm:n mittaisiksi paloiksi. Laita raparperipalat ja pähkinät uunipellille. Valuta päälle hunajaa ja paahda uunissa 10 minuuttia. Lusikoi raparperit ja pähkinät salaattikulhoon.

3 rkl
hunajaa
500 g
(4-5) raparperin vartta
3

Valmista kastike. Valuta pellille valunut hunajainen neste toiseen kulhoon. Sekoita nesteeseen öljy, etikka, sinappi ja suola. Vispaa tasaiseksi.

4 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
2 tl
vahvaa sinappia
2 rkl
valkoviinietikkaa
4

Lisää raparperien joukkoon rucola ja pinaatti. Hienonna ruohosipuli ja lisää se salaattiin. Murenna lopuksi juusto ja sekoita se salaattiin. Lusikoi päälle kastiketta.

100 g
(1 rs) babypinaattia
100 g
(1 rs) rucolaa
1
ruukku ruohosipulia
400 g
(2 pkt) vuohenjuustoa
Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 11.4.2019
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

787

3296

63,5 g

23,0 g

21,8 g

21,8 g

8,0 g

27,5 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku ruohosipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli