Sitruslohi ja yrttikvinoa - Yhteishyvä

Sitruslohi ja yrttikvinoa

Sitruslohi ja yrttikvinoa
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Sitruksinen uunilohi maistuu yrteillä ja pähkinöillä maustetun kvinoan kanssa. Voit tehdä ruoan yhdestä isosta kirjolohifileestä tai pienemmistä annospaloista.
Jaa Somessa

Ainekset

800 g
kirjolohifileetä
2
limeä
2
sitruunaa
2 rkl
soijakastiketta (gluteenitonta)
2 rkl
hunajaa
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa

YRTTIKVINOA

2 dl
kvinoaa
1 dl
(50 g) cashewpähkinöitä
1/2
ruukkua korianteria
1/2
ruukkua ruohosipulia

VINKKI: Tarjoa kastikkeena mustapippurilla maustettua paksua jogurttia.

Näin teet

1

Nypi kalasta ruodot. Siirrä kala leivinpaperille pellille.

800 g
kirjolohifileetä
2

Purista yhden limen mehu. Pese toinen lime ja sitruunat. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kulhossa limen mehu, soijakastike, hunaja ja öljy. Sivele liemi kalan pintaan ja mausta kala suolalla.

2
limeä
2 rkl
soijakastiketta (gluteenitonta)
2 rkl
hunajaa
1 rkl
rypsiöljyä
3

Säästä muutama sitrusviipale koristeluun ja levitä loput kalan päälle. Anna maustua 15 minuuttia. Säädä uuni 200 asteeseen.

4

Paahda pähkinät kuivalla pannulla ja siirrä jäähtymään.

1 dl
(50 g) cashewpähkinöitä
5

Paista kalaa uunissa noin 12 minuuttia (pienet fileet) tai noin 20 minuuttia (iso filee).

6

Valmista kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Rouhi pähkinät ja silppua yrtit. Sekoita ne kvinoan joukkoon. Tarjoa sitruslohen kanssa.

1/2
ruukkua korianteria
1/2
ruukkua ruohosipulia
2 dl
kvinoaa
1 dl
(50 g) cashewpähkinöitä
Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Kaisa Jouhki
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 13.1.2019
Muokattu: 19.2.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja37 g149 g
Proteiinia43 g173 g
Rasvaa32 g129 g
Kuituja4 g15 g
Energiaa kj2595 10380
Energiaa kcal620 2479

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • limeä

  • sitruunaa

  • ruukkua korianteria

  • ruukkua ruohosipulia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja37 g149 g
Proteiinia43 g173 g
Rasvaa32 g129 g
Kuituja4 g15 g
Energiaa kj2595 10380
Energiaa kcal620 2479

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • limeä

  • sitruunaa

  • ruukkua korianteria

  • ruukkua ruohosipulia

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Kaisa Jouhki
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.