Kesäkalanyytit - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kesäkalanyytit

Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Uunin lämpötila
200°C
Suven vaivattomin kalaruoka on grillissä kypsyvät nyytit. Piilota grillinyytteihin siikaa ja kesäkeitosta tuttuja makuja. Nauti sitruunaisen kermaviilikastikkeen kera.
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
siikafileetä
1 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
12 kpl
kypsää varhaisperunaa
8 kpl
porkkanaa
300 g
(½) kukkakaalia
1 dl
herneitä (pakaste)
4 rkl
voita

SITRUUNAINEN KERMAVIILIKASTIKE

200 g
kermaviiliä
3 rkl
hienonnettua ruohosipulia
1/2 tl
suolaa
2 tl
raastettua sitruunankuorta

LISÄKSI

2 rkl
sitruunamehua
leivinpaperia

Näin teet

1

Laita herneet lävikköön sulamaan. Pyyhi siikafileet talouspaperilla. Mausta suolalla ja pippurilla.

1 dl
herneitä (pakaste)
1 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
600 g
siikafileetä
2

Repäise leivinpaperista 8 noin 30 x 30 cm kokoista palaa. Laita kaksi paperipalaa päällekkäin. Aseta yksi filee kullekin leivinpaperipinolle. Jos fileet eivät ole tasakokoisia, jaa ne siten, että jokaiselle leivinpaperille tulee sama määrä kalaa.

leivinpaperia
3

Viipaloi perunat. Pese ja kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi tikuiksi. Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Jaa kukkakaali, porkkana, herneet ja voi kalafileiden päälle. Sulje nyytit ja kietaise ne folioon, jos paistat ne grillissä.

12 kpl
kypsää varhaisperunaa
8 kpl
porkkanaa
300 g
(½) kukkakaalia
4 rkl
voita
4

Kypsennä nyyttejä grillissä 15–20 minuuttia tai 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.

5

Tee kastike. Sekoita kermaviiliin ruohosipuli, suola ja sitruunankuori. Avaa nyytit ja purista päälle sitruunamehua. Tarjoa kermaviilikastikkeen kanssa.

200 g
kermaviiliä
1/2 tl
suolaa
2 tl
raastettua sitruunankuorta
3 rkl
hienonnettua ruohosipulia
2 rkl
sitruunamehua
Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen
Julkaistu: 16.5.2019
Muokattu: 9.7.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja67 g266 g
Proteiinia40 g161 g
Rasvaa22 g89 g
Kuituja8 g31 g
Energiaa kj2745 10980
Energiaa kcal656 2623

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja67 g266 g
Proteiinia40 g161 g
Rasvaa22 g89 g
Kuituja8 g31 g
Energiaa kj2745 10980
Energiaa kcal656 2623
Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.