Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Marinoitu tomaatti-sipulisalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

500 g
Tomaatteja
2 kpl
Varhaissipulia varsineen
1 kpl
Kivettömiä oliiveja
1/2 dl
Ruukkua tuoretta basilikaa

Marinadi

1 dl
Oliiviöljyä
2 rkl
Punaviinietikkaa
1 tl
Kuivattua rosmariinia
1 rkl
(ruokokide)sokeria
1/2 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele ja viipaloi tomaatit. Huuhtele ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Valuta oliivit. Siirrä tomaatit, sipulit ja oliivit kulhoon. Mittaa marinadin ainekset kattilaan. Kiehauta, mutta älä keitä. Kaada kuuma marinadi heti tomaattien, sipuleiden ja oliivien päälle. Anna maustua huoneenlämmössä noin puoli tuntia. Viimeistele basilikalla.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.6.2013
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

266

1111

25,5 g

3,5 g

7,3 g

7,3 g

2,3 g

1,0 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Kuivattua rosmariinia,

0,5 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli