Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Näppimuikut

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Limevoissa paistetuista rapeista muikuista ja soijadipistä syntyy hauska suomalais-aasialainen naposteluruoka.

Ainekset

400 g
Perattuja muikkuja
1 tl
Suolaa
1 dl
Ruisjauhoja
1/4 tl
(¼ tl) valkopippuria

Soija-limedippi

1 kpl
Limen mehu
3 rkl
Soijakastiketta
2 rkl
Riisiviinietikkaa

Lisäksi

1 rkl
Voita
1 rkl
Rypsiöljyä
1 kpl
Limen raastettu kuori

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhdo muikut nopeasti ja kuivaa talouspaperilla. Mausta suolalla ja anna maustua 15 minuuttia.

400 g
Perattuja muikkuja
1 tl
Suolaa
2

Pese lime ja raasta kuori. Säästä kuoriraaste muikkujen paistamiseen.

1 kpl
Limen raastettu kuori
3

Purista limen mehu kulhoon. Sekoita soijakastike ja riisiviinietikka joukkoon. Jaa dippikastike annoskippoihin.

1 kpl
Limen mehu
3 rkl
Soijakastiketta
2 rkl
Riisiviinietikkaa
4

Sekoita ruisjauhot ja valkopippuri lautasella. Kääntele muikut jauhossa.

1 dl
Ruisjauhoja
1/4 tl
(¼ tl) valkopippuria
5

Kuumenna voi, öljy ja limenkuoriraaste isolla pannulla. Lado muikut tiiviisti pannulle ja paista rapeiksi. Dippaa vastapaistetut muikut soija-limedippiin.

1 rkl
Voita
1 rkl
Rypsiöljyä
1 kpl
Limen raastettu kuori
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 8.7.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

220

921

10,5 g

2,8 g

9,5 g

0,8 g

2,0 g

20,8 g

2,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

0,25 tl (¼ tl) valkopippuria,

Limen mehu,

Limen raastettu kuori.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli