Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rapeat haukipihvit ja haarukkamuusi

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Selätä ruotoisa mutta maukas hauki jauhamalla se kylmäsavulohen kanssa meheviksi pihveiksi. Kalapihvit ovat parhaimmillaan haarukalla soseutetun muusin ja kylmän kananmunakastikkeen kanssa.

Ainekset

400 g
haukifileetä
150 g
kylmäsavukirjolohta
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
1 kpl
kananmuna
1 dl
ruokakermaa
3 rkl
hienonnettua tilliä

Kylmä kananmunakastike

4 kpl
kananmunaa
1 kpl
kevätsipuli
3 rkl
hienonnettua tilliä
200 g
(1 prk) kermaviiliä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria

Haarukkamuusi

1 kg
varhaisperunoita
1 dl
ruokakermaa
2 rkl
voita
1 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
2 rkl
hienonnettua ruohosipulia
2 tl
raastettua sitruunankuorta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese perunat ja laita ne kiehumaan. Keitä munia 8 minuuttia ja jäähdytä ne.

1 kg
varhaisperunoita
4 kpl
kananmunaa
2

Poista fileestä suurimmat ruodot ja leikkaa paloiksi. Jauha hauki ja kylmäsavulohi tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon suola, pippuri ja muna. Lisää kerma vähitellen ja pyöräytä massa tasaiseksi. Mausta tillillä.

400 g
haukifileetä
150 g
kylmäsavukirjolohta
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
1 kpl
kananmuna
1 dl
ruokakermaa
3 rkl
hienonnettua tilliä
3

Muotoile taikinasta pihvejä kostutetuin käsin. Paista pihvejä öljyssä grillin parilatasolla tai pannulla keskilämmöllä 3−5 minuuttia molemmin puolin.

4

Valmista kastike. Kuori ja hienonna jäähtyneet munat. Hienonna kevätsipuli. Yhdistä se kananmunien, tillin, kermaviilin ja mausteiden kanssa.

1 kpl
kevätsipuli
1/4 tl
valkopippuria
200 g
(1 prk) kermaviiliä
1/2 tl
suolaa
3 rkl
hienonnettua tilliä
5

Kaada keitinvesi perunoista. Lisää kerma, pehmeä voi, mausteet, ruohosipuli ja sitruunankuori. Murskaa perunoiden rakenne rikki haarukalla. Tarjoa haukipihvien ja kastikkeen kanssa.

2 rkl
hienonnettua ruohosipulia
2 rkl
voita
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
2 tl
raastettua sitruunankuorta
1 tl
suolaa
1 dl
ruokakermaa
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 16.5.2019
|
Muokattu: 25.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

758

3174

40,8 g

17,3 g

37,5 g

5,8 g

2,3 g

58,5 g

1,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl kevätsipuli.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli