Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruuna-mansikkatrifle

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Valmista jälkiruoaksi helppo trifle eli kerrosjälkiruoka. Aloita sitruunatahnasta ja anna sen jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen kuin valmistat kermatäytteen ja kokoat jälkiruoan.

Ainekset

1 kpl
(300 g) sitruunamuffineja
1/2 l
Mansikoita

Sitruunatahna

4 kpl
Keltuaista
1 dl
Sokeria
1 dl
Hillosokeria
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
1/2 dl
Sitruunamehua

Kermatäyte

2 dl
Vispikermaa
1 kpl
(250 g) maitorahkaa
1/2 dl
Sokeria
2 rkl
Sitruunamehua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista sitruunatahna. Mittaa kattilaan keltuaiset, sokerit, sitruunan kuori ja -mehu. Keitä hiljalleen sekoittaen minuutin ajan kunnes seos sakenee. Valuta tahna kulhoon ja peitä kelmulla. Anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin.

Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita joukkoon rahka, sokeri ja sitruunanmehu. Leikkaa muffinit ohuiksi viipaleiksi. Perkaa ja paloittele mansikat. Lado tarjoilukulhoon kerroksittain muffiniviipaleita, kermatäytettä, sitruunatahnaa ja mansikoita. Anna vetäytyä hetki viileässä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 17.5.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

334

1399

20,8 g

11,0 g

26,3 g

26,2 g

0,8 g

8,5 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 paketti (300 g) sitruunamuffineja,

1 dl Hillosokeria,

Sitruunan raastettu kuori.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli