Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Texmex-papu-pekoniburgeri

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Tämä papuja ja lihaa hauskasti yhdistävä texmex-hampurilainen taittaa suuremmankin nälän. Kasaa burgeri mustapapupihveistä, rapeasta pekonista ja tomaattisesta salsakastikkeesta. Viimeistele nachoilla ja vihreillä pepperonilla.

Ainekset

1 kpl
punasipuli
1 - 2 kpl
tomaattia
170 g
(1 pkt) pekonia
220 g
(4 kpl) mustapapupihvejä
4 kpl
(1 ps) hampurilaissämpylöitä (briossi)
1 dl
majoneesia
1 dl
salsakastiketta
35 g
(2.5 dl) nachoja

Lisäksi

4 kpl
vihreää pepperonia
4
varrastikkua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori sipuli. Viipaloi sipuli ja tomaatit.

1 kpl
punasipuli
1 - 2 kpl
tomaattia
2

Grillaa pekonit grillausalustan päällä tai paista rapeiksi pannulla. Pyyhi enin rasva pannulta ja grillaa tai paista papupihvit molemmin puolin. Paahda sämpylät nopeasti grillissä tai pannulla.

170 g
(1 pkt) pekonia
220 g
(4 kpl) mustapapupihvejä
4 kpl
(1 ps) hampurilaissämpylöitä (briossi)
3

Kokoa hampurilaiset. Sivele sämpylöiden pohjapuolille majoneesia. Lado päälle tomaatti- ja sipuliviipaleita, pihvit, salsakastiketta ja pekonia. Murustele päälle nachoja. Työnnä halutessasi tikku hampurilaisen läpi ja pujota pepperoni tikkuun. Tarjoa heti.

1 dl
majoneesia
1 dl
salsakastiketta
170 g
(1 pkt) pekonia
35 g
(2.5 dl) nachoja
4
varrastikkua
4 kpl
vihreää pepperonia

Vinkki: Tarjoa nachoja ja salsaa lisukkeena.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.9.2019
|
Muokattu: 28.3.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

571

2392

38,3 g

7,5 g

38,5 g

7,8 g

5,5 g

16,3 g

2,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli