Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo kaurapataleipä

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Pieni hiivamäärä ja pitkä kohotus antavat pataleivälle hienon aromin. Kaurahiutaleet ja -leseet tuovat makua, kuitua ja rakennetta. Mikä helpointa: pataleivän taikinaa ei vaivata lainkaan.

Ainekset

6 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Kaurahiutaleita
2 dl
Kauraleseitä
1 1/2 tl
Suolaa
1 tl
Kuivahiivaa
4 dl
Vettä

Lisäksi

1 tl
Rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Lisää kädenlämpöinen vesi ja sekoita, mutta älä vaivaa. Peitä kulho kelmulla ja jätä huoneenlämpöön kohoamaan 12–16 tunniksi.

2 dl
Kaurahiutaleita
6 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Kauraleseitä
1 1/2 tl
Suolaa
1 tl
Kuivahiivaa
4 dl
Vettä
2

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja ripottele myös päälle hiukan jauhoja. Anna kohota vielä noin 30 minuuttia.

3

Pane kannellinen pata (2–3 l) uuniin ja säädä uuni 225 asteeseen.

4

Kun uuni ja pata ovat kuumat, ota pata uunista ja voitele padan sisäpinta öljyllä. Nosta taikina pataan, tarvittaessa lastojen avulla. Peitä kannella. Laita pata uuniin 30 minuutiksi. Ota kansi pois ja jatka kypsennystä vielä noin 15 minuuttia tai kunnes leipä on kauniin värinen. Kumoa leipä ritilän päälle jäähtymään.

1 tl
Rypsiöljyä

Vinkki: Voit käyttää leivässä myös sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja tai erilaisia hiutaleita ja leseitä.

Miltä maistui?(9 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Kaisa Jouhki
Julkaistu: 11.9.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

2233

9344

26,0 g

4,0 g

400,0 g

8,0 g

43,0 g

75,0 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 tl Suolaa,

1 tl Kuivahiivaa,

4 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli